Logo Institut del Teatre

Nova publicació "Veure-hi amb el cos. Perspectives fenomenològiques de l'anàlisi i la pràctica de les realitzacions teatrals"

Comparteix

2.5.2023

Nova publicació "Veure-hi amb el cos"

L’Institut del Teatre publica dins la seva col·lecció ‘Materials Pedagògics’, Veure-hi amb el cos. Perspectives fenomenològiques de l'anàlisi i la pràctica de les realitzacions teatrals.

Es tracta d’un volum escrit per la professora de l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) i directora escènica Christina Schmutz i el director escènic Frithwin Wagner-Lippok que mostra a partir de tres exemples de realitzacions teatrals, de quina manera el pensament fenomenològic pot fecundar la reflexió a l'entorn del teatre i dins del teatre.

El llibre parteix de la idea que aquesta branca de la filosofia cada vegada és més rellevant en els estudis teatrals. En aquest sentit, els enfocaments fenomenològics es malfien de les tradicions de normes i condicions, i prefereixen observar i analitzar el teatre des de la perspectiva de l'experiència personal: per tant, són partidaris d'una actitud bàsica com menys condicionada i més "ingènua" millor, que no substitueixen per coneixement acadèmic, ans al contrari, que volen convertir en premissa d'una conclusió evident i sense dissimulacions.

Christina Schmutz i Frithwin Wagner-Lippok col·laboren des de 2005 com a col·lectiu artístic: els seus projectes sorgeixen de la confrontació sobre temes i textos i descomposant, fragmentant i recombinant aquests textos amb altres textos desfent els límits entre actuació, teatre, coreografia, instal·lació, happening i performance.

Podeu trobar aquesta publicació a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a llibreries especialitzades i a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x