Logo Institut del Teatre

Ismael Dueñas presenta «Lo cant dels mesos», un disc sorgit del treball realitzat a l’Institut del Teatre

Comparteix

23.5.2023

Portada del disc d'Ismael Dueñas i Abril Sanglas, Lo cant dels mesos

L’artista, pianista i director musical Ismael Dueñas, membre del col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre, i l’exalumna de teatre musical de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Abril Sanglas, presenten el disc «Lo cant dels mesos», un treball sorgit a l’Institut del Teatre.

Aquest vuitè disc d’Ismael Dueñas posa música al poemari de 1901 de Víctor Català/Caterina Albert, un treball que Dueñas va elaborar a partir d’un encàrrec de l’Institut del Teatre a mitjans del 2021 de l’assignatura de ESAD Projecte 2, amb l’alumnat d’Interpretació de teatre musical. Aquest treball es va materialitzar amb un muntatge escènic anomenat «Lo cant de les ànimes mudes».

És la primera vegada que l'obra de Víctor Català i aquests cants es musiquen oficialment. El disc «Lo cant dels mesos» comprèn una mirada que va des d’allò ancestral, als sons de la natura, els sons rurals i el noucentisme de l’època de Caterina Albert, fins al folk, el blues rural, i fins a la cambra-pop-jazz, on el piano sempre pren un rellevant paper.

Les catorze cançons del disc es poden escoltar ja en plataformes digitals i s’han presentat recentment a Badalona, ciutat d’Ismael Dueñas i Abril Sanglas, i a l’Escala, poble natal de Caterina Albert/Víctor Català. La gira de presentació també farà una parada al Maresme, a Vilassar de Dalt, el 29 de juny i als jardins de Lola Anglada de Tiana, el 20 de juliol.

Pots escoltar el disc en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x