Logo Institut del Teatre

Nou grup de recerca ESPCTRA de l’Institut del Teatre

Comparteix

27.2.2024

Grup ESPCTRA

L’Institut del Teatre obre un nou grup de recerca anomenat ESPCTRA, les sigles d’Escenologia, Pràctiques, Contextos i Teories de les Arts en viu. Vinculat al Departament de Teoria i Història de l’IT, està coordinat per la Dra. Christina Schmutz i format pels professors investigadors de l'IT Neus Ortega, Oriol López Esteve, Salvador Sánchez, Albert Boronat i Pablo Ley.

ESPCTRA busca reflexionar sobre les arts en viu actuals, així com la societat de què participen, tot tractant de transformar les formes de la recerca, la teoria i la historiografia. També té l’objectiu de revisar el nostre llegat cultural i escènic des de l’aproximació i les eines crítiques del feminisme, el decolonialisme i la interseccionalitat.

La tasca del grup s’articula de manera teòrica, pràctica i transversal, mobilitzant el pensament obert i cercador i emmotllant-se a nous formats de formació artística. ESPCTRA neix també amb la voluntat de fer xarxa i cercar la complicitat i l’intercanvi amb altres iniciatives i escoles de l’Institut del Teatre, així com amb universitats, grups de recerca i institucions col·laboradores nacionals i internacionals.

Així, entre diversos temes, el grup se centrarà en el cicle sobre contextos interdisciplinaris Obrir portes entre llibertat i responsabilitat – consciència de context en la pràctica i teoria teatral inaugurat el passat novembre.

En aquest sentit, aquest cicle sobre contextos interdisciplinaris vol apropar qüestions socials i estètiques als formats del treball teatral i també de l’educació artística actual. Les línies temàtiques concretes giren al voltant de realitats culturals del cos i de l’intel·lecte des de la inclusió i la hibridació: salut mental, perspectiva de gènere, revisió historiogràfica, metodologies de recerca artística, hibridacions, digitalització i arts performatives al postantropocè.

Pensat com un espai experimental de trobada entre docents i estudiants i d'intercanvi amb altres persones, institucions, escoles i universitats, el cicle inclourà debats, ponències, tallers, sessions sobre la revisió de canons, metodologies de recerca i processos de creació o projeccions de pel·lícules o vídeos.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x