Logo Institut del Teatre

Segon volum de “Teatre Maleït” de Tennessee Williams

Comparteix

18.3.2024

Nova publicació Teatre Maleït II de Tennessee Williams

Prometeu Edicions, amb el patrocini de l’Institut del Teatre, publica el volum Teatre Maleït II de Tennessee Williams, que inclou els textos De sobte el darrer estiu  i Vieux Carré. Es tracta d’una edició bilingüe anglès – català, amb pròleg de Xavier Albertí i traducció del dramaturg i professor de l’ESAD Marc Rosich, que recull textos que s’allunyen del seu cànon habitual, dels melodrames que el van fer famós.

Aquest és el segon volum dedicat a obres de Tennessee Williams fora del seu cànon habitual, que en el seu moment van ser considerades massa experimentals o massa al·legòriques o massa autobiogràfiques, però que ara,  a ulls del lector/espectador del segle XXI, adquireixen una nova dimensió i permeten descobrir i apreciar de manera global la magnitud i la qualitat variada i polièdrica del dramaturg estatunidenc més prolífic del segle XX.

Les dues obres que es presenten, De sobte el darrer estiu  i Vieux Carré, tenen en comú la manera com l’autor va encarar la seva identitat sexual al llarg dels anys. A De sobte el darrer estiu, editada l'any 1958, l’autor mostra una visió turmentada de l’homosexualitat mentre que a Vieux Carré, estrenada dues dècades més tard, es planta al centre de la ficció sense complexos, obertament gai.

El primer volum, d’altra banda, ofereix els textos Camino Real i La davallada d’Orfeu, dues obres estrenades en el mateix període que els seus èxits més aclamats però on descobrim un altre Williams, més cru i agosarat.

Podeu trobar el segon volum i el primer volum de Teatre Maleït de Tennessee Williams a la web de Prometeu Edicions, a llibreries especialitzades a partir del 19 de març i a la nostra biblioteca.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x