Logo Institut del Teatre

Nou llibre de la col·lecció “Converses” dedicat a Jordi Coca

Comparteix

18.3.2024

portada del llibre dedicat a Jordi Coca

Jordi Coca. Mirar endarrere per anar endavant, és el títol del nou volum de la col·lecció «Converses» que edita l’Institut del Teatre.

El Doctor en Filologia Catalana i professor de la Universitat de Lleida Jordi Malé, conversa en aquest volum amb Jordi Coca per repassar la seva carrera professional i literària, lligada en gran part a l’Institut del Teatre, primer com a alumne i després com a director general i com a professor.

Coca també recorda totes les persones d’àmbits diversos que han tingut incidència en la seva trajectòria. El volum finalitza amb un text assagístic de Coca sobre Maurice Maeterlinck, un dels autors que més l’ha marcat, i també inclou una bibliografia i articles dedicats a Jordi Coca.

Escriptor, professor i Doctor en Arts Escèniques, Jordi Coca va començar la seva carrera literària l'any 1971 amb Un d'aquells estius (Els Lluïsos). Des d’aleshores ha conreat el gènere novel·lístic i també l'assaig sobre temes teatrals i literaris, com ara el darrer títol publicat al 2022 El teatre de Shakespeare en el seu context, coeditat per Edicions de 1984 i l'Institut del Teatre, o la novel·la El darrer dia, editada per Edicions 62 el mateix any.

També ha obtingut diversos premis, com el Premi Nacional de la Crítica, Ciutat de Palma, Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil, Premi Sant Jordi i Premi Sant Joan.

Aquest és el novè volum de la col·lecció «Converses» de l’Institut del Teatre, que té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut. La finalitat de la col·lecció és contribuir a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic materials d’interès sobre l’àmbit.

Trobareu les diferents publicacions de la col·lecció a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x