Logo Institut del Teatre

El text “Dona i aspirador(a)” d’Helena Tornero, primer volum de la nova col·lecció Zona d’emergència

Comparteix

2.5.2024

Nova col·lecció Zona d'emergència amb el text  Dona aspirador(a) d'Helena Tornero, representat ara a la Sala Beckett

L’Institut del Teatre i Galés Edicions publiquen en coedició Dona i aspirador(a) d’Helena Tornero, un text teatral que inaugura una nova col·lecció, «Zona d’emergència». La nova publicació coincideix amb l’estrena a la Sala Beckett d’aquest text amb direcció també d’Helena Tornero, professora de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l'Institut del Teatre. El dimecres 8 de maig a les 18.30 h es farà una presentació del llibre en aquesta sala.

Escrit en forma de monòleg, Dona i aspirador(a) exposa algunes de les qüestions que planteja l’ecofeminisme en una mena de conferencia performativa, on la protagonista toparà amb diversos obstacles generats per personatges de tota mena que fan que es replantegi la seva vida passada, present i futura, el seu rol a la societat en ge­neral i, en particular, en relació amb el canvi climàtic i la salut del planeta.

Una història pensada també per interpel·lar al públic i fer que es replantegi el seu rol davant el canvi climàtic.

En aquest sentit, «Zona d’emergència» és una nova col·lecció, coeditada per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i Galés Edicions, que vol aplegar textos de dramatúrgia contemporània que són una resposta directa als reptes actuals. Amb un abast tant local com internacional, la col·lecció que ara neix no pretén ser un reducte, sinó una oportunitat perquè veus que han estat històricament minoritzades, realitats que han estat de sempre relegades a un segon pla, ofegades pel discurs imperant, per fi emergeixin amb el protagonisme que realment es mereixen.

Dona i aspirador(a) es pot veure actualment a la Sala Beckett fins al 12 de maig. El dimecres 8 de maig a les 18.30 h es farà una presentació del llibre a la Sala Beckett.

Podeu trobar el nou text a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la web de l'editorial, a la biblioteca de l'Institut del Teatre i a les llibreries.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x