Logo Institut del Teatre

Les funcions de cloenda del Tot Dansa seran el 15 de maig al Mercat de les Flors

Comparteix

10.5.2024

Un dels assajos del Tot Dansa 2024

El programa pedagògic i artístic Tot Dansa 2024 arriba a la recta final aquest mes de maig amb les funcions de cloenda que es faran el dimecres 15 de maig, a les 12 i a les 18 h, al Mercat de les Flors. En l’edició d’aquest any han participat 74 alumnes de quatre instituts públics de Barcelona, que han treballat la coreografia «Correspondències», d’Emma Villavecchia i María Fernanda Soberón.

La peça «Correspondències» és la imatge de la xarxa com a metàfora i com a reflex directe d’allò que ens uneix. Una “xarxa social” en tant que entramat d’individus  que conforma un grup o comunitat i que no apunta tant a l’entorn digital sinó més aviat a una dimensió relacional corporal i analògica on es necessita la presència dels cossos, del contacte directe, dels objectes i de la paraula viva per poder transmetre informacions i afectacions.

L’Institut del Teatre ha participat un any més en el Tot Dansa a través del Conservatori Superior de Dansa (CSD). Diversos docents han ajudat l’equip artístic a ensenyar la coreografia al professorat i a l’alumnat dels centres educatius participants. En aquesta ocasió la participació de l’Institut del Teatre ha anat a càrrec dels docents Carlos Fernández, Maxime Ianarelli i Ona Marco.

Tot Dansa és un projecte que es va iniciar el curs 2011-12 en el format actual amb l’objectiu de promoure i afavorir la cohesió i el treball en equip dels joves a través del llenguatge del moviment i la dansa contemporània. Està organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre, i cada any es convida a participar a tot l’alumnat dels centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de Barcelona. És un projecte dinàmic i viu, en el sentit que la direcció coreogràfica canvia en cada edició. Així, es convida cada any a un coreògraf a crear la proposta artística que s’ensenya als centres formatius durant diverses sessions al llarg del curs, i que culmina amb la representació al Mercat de les Flors amb la participació de tots els participants.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x