Logo Institut del Teatre

Iniciem la 4a temporada d’«Això és un drama», el programa de ràdio de l’Institut del Teatre

Comparteix

1.3.2020

Això és un drama 2020

El dijous 5 de març, a les 18.30 h, la sala d’exposicions del Museu d’Arts Escèniques (MAE) acull el primer programa que marca l'inici de la quarta temporada d’«Això és un drama», l'espai de ràdio dedicat a les arts escèniques, i impulsat des de l’Institut del Teatre. El programa continua la col·laboració iniciada l’any passat amb iCat fm, i tornarà a comptar amb la periodista Txell Bonet com a presentadora.

Els oients i seguidors de l'espai radiofònic podran acudir en directe a les gravacions del programa que es faran des de la sala d’exposicions del MAE els dijous compresos entre el 5 de març i el 30 d'abril, de 18.30 a 20 h (excepte el 9 d'abril, en que no hi haurà programa, i el 16 i el 30 d'abril, que el programa canvia d'espai). El divendres al migdia següent a cada gravació, iCatfm penjarà els podcats a la web de l'emissora.

Programes des del Montestir de Pedralbes i des de la presó de Lledoners

Aquesta quarta temporada presenta dues grans novetats. La primera, és la col·laboració del Museu Monestir de Pedralbes. En  aquest sentit, quatre de les microdramatúrgies que oferirà el programa tindran a veure amb el museu i el darrer dia del programa, el 30 d’abril, s’emetrà des de les seves instal·lacions. Els autors de les microdramatúrgies són els graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Andrea Bel, Montserrat Alcantarilla, Jordi Agut i Gerard Bidegain i serà interpretades pels actors Candela Antón, Miranda Gas i Pau Escobar.

La segona novetat d’aquesta edició és l’emissió d’un dels programes des de la presó de Lledoners, en concret el dijous 16 d’abril, gràcies a l’Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). La microdramatúrgia també serà especial. El dramaturg i graduat de l’ESAD, Sadurní Vergés, ha preparat un text inspirat en el grup de teatre de la presó que serà interpretat pels mateixos membres d’aquest grup, i sota la direcció de Quim Borrell.

La resta de microdramatúrgies del programa les han elaborat els alumnes de l’ESAD de l’assignatura de guió radiofònic, impartida per la professora Teresa Vilardell. Els actors que llegiran les microdramatúrgies s’han seleccionat a partir d’un càsting organitzat a través de l'AADPC. 

Com en anys anteriors, la Fundació Romea oferirà una funció especial al Teatre Romea el dilluns 27 d’abril, a les 19 h, amb una lectura dramatitzada de tots els microdrames emesos al llarg de la temporada.

Altres complicitats

Aquesta nova edició també compta amb la col·laboració del Taller de Músics, que triarà els grups musicals que posaran música en directe a cada programa. En el cas de la primera emissió el grup que s'escoltarà és PINUT, del músic Albert Cortasa. 

En l’apartat de recomanacions, el Museu d’Arts Escèniques clourà cada sessió amb una recomanació de lectures relacionades amb el contingut del dia, mentre que l’ESCAC triarà un curtmetratge de la plataforma Filmin que es comentarà durant l'espai. 

També s’incorpora el club TR3SC de cultura, que convidarà quatre socis a assistir a la gravació del programa que tindran l'oportunitat de fer preguntes als convidats, i que rebran un llibre de regal relacionat amb la temàtica del programa. La col·laboració es completa amb el sorteig d’un carnet de soci del club en cada sessió, i en una visita guiada al Monestir de Pedralbes per un grup de socis el 30 d'abril.

D'altra banda, els alumnes de l'escola Joso de còmic i il.lustració, tornen a col·laborar elaborant il·lustracions sobre les microdramatúrgies emeses, que posteriorment es reculliran en una petita exposició al vestíbul de la sala d’exposicions del MAE.  

Altres col·laboradors de la temporada són Maresme Brewery, AADPC, APdC, La Bacanal i Premis de la Crítica. A més, es comptarà amb la complicitat del programa de teatre d’Icat fm «Entre Caixes», conduït per Carme Canet i Pep Vila, que s'emet els dilluns a la nit.

Arts escèniques i tecnologia, al primer programa de la temporada

El primer programa de la temporada parlarà de l’aplicació de la tecnologia en les arts escèniques. Per això, s’ha convidat els responsables i professors del Postgrau Escenificació i Tecnologia Digital de l’Institut del Teatre i del curs Híbrids. Arts en viu i tecnologia digital que organitza l’Institut del Teatre junt amb l'Institut d'Humanitats al CCCB. A més, comptarà amb la presència de Pau Alsina, director de la revista Artnodes Estudis d'Arts i Humanitats de la UOC, la professora de l’ESAD i coordinadora del postgrau Elisabet Castells, el director d’Hangar, Luis Nacenta, la professora de l’ESAD i comissària del curs Bàrbara Raubert i l’artista Mònica Rikic, professora també del curs Híbrids.

La quarta temporada d’«Això és un drama» tindrà convidats de renom, com per exemple Mònica Glaenzel, Joan Yago, Mercè Sarrias o la productora d’El Terrat, Mercè Puy. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x