L'Institut del Teatre vol impulsar la recerca i la innovació de forma específica i transversal. En aquest sentit, l'Àrea de Recerca i Innovació neix amb la voluntat de promoure i participar en una docència enriquida per la recerca, les seves metodologies, resultats i processos.
L'Àrea de Recerca i Innovació pretén unir la investigació intel·lectual i pràctica de les arts en viu amb les pràctiques professionals i innovacions d'àmbits diversos.
Aquesta tasca es porta a terme fomentant l'experiment, la innovació, la investigació crítica i el diàleg entre les activitats teòriques i docents i la pràctica professional contemporània. Té com a objectius específics dur a terme i ampliar les formes de presentació i la difusió d'investigacions de la més alta qualitat dins dels contextos acadèmics i professionals de les arts en viu, així com investigar la rellevància i influència d'aquestes en la societat contemporània. Tots aquests objectius es desenvolupen afavorint que la comunitat investigadora estigui compromesa amb la transferència de coneixement i amb l'emprenedoria social.
L'Institut del teatre forma part del col·lectiu d'Universitats i centres superiors d'educació artística que constitueixen el Campus de les Arts
Per més informació podeu consultar el document "La pràctica com a recerca en les arts" sorgit de les Jornades Scanner celebrat al 2016.
LABORATORI D'ARTS VIVES I CONTEXTS
Coordinadors: Constanza Brnčić i Aimar Pérez Galí
Des de fa uns vint anys hi ha hagut a Catalunya -i a la resta de l'estat espanyol- un creixement exponencial de certes pràctiques artístiques desenvolupades en contextos no professionals ni professionalitzadors. Tot i que no totes aquestes pràctiques tenen una vocació crítica ni tan sols transformadora -i si més assistencial o reguladora del malestar social-, moltes d'elles posen en joc, de diverses maneres, els recursos que les pràctiques artístiques ofereixen com a forces generadores de pensament, mobilitzadores, qüestionadores, i en el millor dels casos, propiciadores d'aprenentatges, d'escletxes, falles, destruccions i revolucions.
En aquesta primera sessió de treball, que tindrà lloc el dia 15 d'octubre de 2022 a la seu territorial d’Osona de l'institut del Teatre, començarem observant i deconstruint com, en les pràctiques que les convidades han dut a terme, es considera o emergeix el que s'ha anomenat "acció comunitària".
Convidades: Eva García, Blanca Callén, David Pérez, Oriol Escursell.
Hi participen alumnat, graduades i professorat vinculat a aquestes pràctiques.
Col.labora: Centre Territorial d’Osona de l’Institut del Teatre Recerca IT.
Qualsevol persona interessada en realitzar un projecte de recerca i innovació pot presentar la seva proposta enviant un correu electrònic a recerca@institutdelteatre.cat. En el missatge cal expressar la sol·licitud formal de presentació i a ser possible adjuntar el preprojecte de la proposta o si més no, una breu explicació dels objectius a assolir.
Un cop rebuda la sol·licitud, es fa la revisió del projecte i s'informa sobre les següents passes a seguir i els terminis per saber si la proposta ha estat admesa.
Dra. Begoña López
Contactar amb l'Àrea de Recerca i Innovació
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar