Creat per la Diputació de Barcelona l’any 1913, l’Institut del Teatre té més de cent anys d’història com a centre dedicat a la docència, la creació, la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni en el camp de les arts escèniques. Durant tots aquests anys ha jugat un paper determinant en la modernització de l’escena catalana.
Des de l’any 2000, té la seu a la muntanya de Montjuïc de Barcelona, i comparteix l’espai que envolta la plaça de Margarida Xirgu amb el Teatre Lliure i el Mercat de les Flors.
L’edifici de Barcelona ocupa una superfície aproximada de 22.000 metres quadrats, que inclou els teatres Estudi (120 localitats) i Ovidi Montllor (320 localitats), una biblioteca oberta al públic i una sala d’exposicions.
Disposa de dues seus territorials, una a Terrassa, amb el Teatre Alegria i la Sala Maria Plans, i una altra a Vic, amb la Sala Laboratori.
La missió de l'Institut del Teatre és ser una institució pública catalana amb vocació internacional especialitzada en la formació, la recerca, la innovació i la transferència de coneixement en l’àmbit de les arts escèniques. Per a l’Institut del Teatre les arts escèniques són una eina que interpreta i transforma la realitat, d’aquí que el seu propòsit sigui formar artistes i tècnics compromesos èticament i estètica amb la societat i amb el seu temps. L’Institut del Teatre, d’altra banda, en tant que institució dipositària del patrimoni escènic català, assumeix el deure de conservar-lo, difondre’l i projectar-lo cap al futur, sempre en un intens diàleg amb la contemporaneïtat.
S'estableix com a visió de l’Institut del Teatre la vocació d'esdevenir el motor del sistema català d’arts escèniques, cercant l’excel·lència en el conjunt dels seus programes formatius i culturals i articulant l’arrelament en la tradició amb l’obertura al context internacional i la innovació.
— L’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD).
— El Conservatori Superior de Dansa (CSD).
— El Conservatori Professional de Dansa | Escola integrada de Dansa i ESO/Batxillerat (CPD)
— L’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE), en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa.
— Els estudis de formació continuada IT Estudis de Postgrau.
— El Màster universitari d’estudis teatrals (MUET) amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
— El programa europeu de postgrau Playing Identities amb la Universitat de Siena (Itàlia).
— Els programes de formació per a graduats IT Teatre i IT Dansa, i els estudis tècnics de major especialització IT Tècnica.
— El Centre de Documentació i el Museu de les Arts Escèniques (MAE).
— L’Observatori d’Arts Escèniques Aplicades a la comunitat, l’educació i la salut.
— La producció editorial de col·leccions d'escrits teòrics, textos dramàtics i materials pedagògics.
— Una sala d’exposicions temporals relacionades amb les arts escèniques.
Història
Seus
Òrgans de govern
Responsabi-litat Social Corporativa
Plans d'actuació
Normativa general
Perfil del contractant
Portal de transparència
Igualtat de gènere i prevenció
Imatge corporativa
Xarxes socials
Treballar a l'IT
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar