Logo Institut del Teatre

Fòrum del CSD

Comparteix

El Conservatori Superior de Dansa inicia el curs acadèmic 2020-21 un espai de debat que permeti reflexionar sobre la pràctica de les disciplines del CSD, tant la Pedagogia de la Dansa com la Coreografia i la Interpretació.

Capçalera web forum CSD

La primera edició d’aquest fòrum es va dur a terme durant els mesos de novembre i desembre del 2020 amb el títol “Ensenyar a aprendre – aprendre a ensenyar”. La voluntat era reflexionar sobre la pedagogia en i des del camp de la dansa amb persones vinculades al món de la pedagogia però que no provenen d’aquest camp, per tal d'obrir altres perspectives sobre idees, conceptes i estratègies relacionades amb la tasca d’aprendre i ensenyar.

La trobada constava de 5 sessions, una per setmana, de caràcter semi-presencial, donada la situació de pandèmia del COVID-19, amb els convidats de la taula de forma presencial a l’auditori de l’Institut del Teatre i la resta de persones de forma virtual.

Cada sessió girava entorn a una temàtica concreta, convidant a una persona experta en la matèria a dialogar amb dos persones del grup estable de treball del fòrum. 

Trobareu el programa de totes les intervencions en aquest document en pdf.

A continuació us oferim les gravacions de cada sessió:

Sessió 1: Pensar la Pedagogia
Concha Fernández, doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona, conversa amb Mar Medina i Aimar Pérez Galí.

Sessió 2: La pràctica
L’artista visual Nora Ancarola conversa amb Amaranta Velarde i Lipi Hernández.

Sessió 3: Com acompanyem els processos d'aprenentatge?
L'escriptora i artista multidisciplinar Alicia Kopf conversa amb Constanza Brnčić i Silvia Sant Funk.

Sessió 4: Pedagogia online*
Albert Sangrà, director de la càtedra UNESCO en Educació i Tecnologia per al Canvi Social a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), conversa amb Bàrbara Raubert,  Jara Rocha i Juan Carlos Lérida.
*Per temes tècnics aquesta xerrada no està enregistrada des del principi. Falten els 20-30 minuts inicials. Us demanem disculpes

Sessió 5: Com superar el sistema numèric en l'avaluació?
Neus Sanmartí, doctora en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i catedràtica emèrita del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i de les Ciències Experimentals de la Facultat d'Educació de la UAB, conversa amb Anna Roblas i Enric M. Sebastiani.

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x