Logo Institut del Teatre

La Jove Companyia de dansa IT Dansa tanca el curs 2020-21

Comparteix

20.7.2021

Promoció 2020-21 d'IT Dansa

Aquest mes de juliol IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre, fa les darreres classes abans de marxar de vacances i aprofita per fer balanç d'aquest curs acadèmic.

Durant aquest curs 2020-21, la companyia ha hagut d’adaptar-se a la situació de pandèmia pel Covid-19 incrementant les mesures d’higiene, la distància de seguretat i prioritzant l’ús de la mascareta en els assajos, però malgrat tot, han pogut tornar a pujar als escenaris. De fet,  enguany han actuat per primer cop al Teatro Real de Madrid, el passat mes de gener, amb gran èxit. També al mes de desembre van pujar a l’escenari del Teatre Zorrilla de Badalona, i aquest abril han actuat al Teatre Auditori de Sant Cugat dins el cicle El Petit Liceu. Finalment, del maig al juliol han dut a terme una petita gira per França amb tres actuacions en diversos teatres. Malauradament, la darrera actuació a França, prevista pel dies 15 i 16 de juliol a Châteauvallon es va haver de suspendre per un positiu de covid que va obligar a fer quarantena als ballarins. I ara, també a causa d'un positiu, han hagut de suspendre l'actuació final que volien oferir aquest divendres 23 de juliol a l'atri de l'Institut del Teatre per la comunitat de l'IT per acomiadar el curs. 

Renovació de ballarins

El 30 de juliol IT Dansa marxarà de vacances però l'1 de setembre ja iniciarà un nou curs acadèmic amb noves cares. En aquest sentit, aquest postgrau de dos anys de durada està format per 16 ballarins i ballarines i cada any es renova la meitat dels seus integrants.

Pel que fa als ballarins que enguany finalitzen el postgrau, tots ells iniciaran ara la seva carrera artística en diverses companyies de dansa internacionals i nacionals. Així, Aleix Labara anirà al Ballet Theater Basel de Suïssa, Ursula Urgelés s’incorporarà al Nederlans Dance Theater d’Holanda i Nora Svensgard ho farà al Jo Stromgren Kompari de Noruega. Un ballarí marxarà a treballar a Itàlia: Leonardo Farina anirà al Aterballetto mentre que Albert Carol, que actualment treballa amb Wayne Mcgregor a la Biennale de Venecia, al setembre s'incorporarà al Ballet Landestheater Liz d’Àustria. Marc Comellas i Beth Andrews aniran a treballar a la companyia Valencia Dancing Forward de València mentre que Berta Martí està pendent de resposta de Hofesch Shechter per accedir a una de les seves companyies a Londres. D'altra banda, Ioar Labat i Julia Razquin duran a terme un projecte propi de dansa que ha estat seleccionat en el marc de los Encuentros de Arte Joven de Navarra.

De cara al nou curs acadèmic, s’incorporen després de superar l’audició externa Jasmine Achtari de Suïssa, Ablaví Kora Gnonnas de València, Luis Martínez d’Alacant, la japonesa Iwase Towa i l’israelià Yarden Zana a més dels graduats del Conservatori Professional de la Dansa Carlota Batalla, Martí Blanco, Beatriz Cáceres, Joan Jansana, Laia Serra i Isaac Verdura com a titulars i Queralt Feran i Gabriel Parra com a estudiants en pràctiques.

IT Dansa és un projecte pedagògic creat el 1996 per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, com a curs de postgrau per al perfeccionament de la formació de joves ballarins i ballarines. La direcció artística és a càrrec de Catherine Allard, formada com a ballarina al Nederlands Dans Theater i a la Compañía Nacional de Danza.

La principal missió de la companyia és proporcionar als graduats en dansa oportunitats de pràctica professional amb coreografies de destacats artistes i amb un programa d'actuacions al circuit teatral. Una vegada finalitzat el seu període de formació, la majoria dels components d’IT Dansa passen a formar part de destacades companyies europees de dansa. Formacions com Lanònima Imperial, Companyia Metros, Nederlands Dans Theater (Països Baixos), Ballet Víctor Ullate, Verpommer Theater (Alemanya), Göteborg Ballet (Suècia), Carte Blanche - The Norwegian National Company of Contemporari Dance (Noruega), Batsheva Ensemble (Israel), Rambert Ballet (Londres), Ballet Basel (Suïssa), Companhia do Bailado (Portugal), La Veronal (Barcelona) o la Compañía Nacional de Danza (Madrid) tenen exballarins d'IT Dansa entre les seves files.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x