Logo Institut del Teatre

Oberta la convocatòria IT Teatre 2021 amb Fabrice Murgia

Comparteix

29.7.2021

Fabrice Murgia. Imatge d'Andrea Daynef

L'Institut del Teatre posa en marxa la 5a edició d'IT Teatre, que dirigirà el creador escènic belga Fabrice Murgia. La presentació de sol·licituds és del 29 de juliol al 12 d'agost.

L’Institut del Teatre posa en marxa la cinquena convocatòria del projecte pedagògic IT Teatre amb l’objectiu de proporcionar als graduats i graduades de totes les especialitats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) l'oportunitat de participar en un procés creatiu i de producció complet.

Enguany, s’ha convidat al creador escènic belga Fabrice Murgia, director de la internacionalment reconeguda companyia Artara, a dirigir el projecte del curs 2021-22. Per segona  temporada consecutiva, el projecte  IT Teatre compta amb el suport del Teatre Lliure per a la producció i l’exhibició professional de l’espectacle que tindrà lloc, el proper mes de gener, al Lliure de Gràcia.

Fabrice Murgia (Verviers, 1983) es forma al Conservatori de Liège.  És el fundador i director artístic de la Cie Artara i des de 2016 és també director general i artístic del Théâtre National Wallonie-Bruxelles.

El 2009 va escriure i dirigir el seu primer espectacle, Le chagrin des ogres. Un any més tard crea Life: Reset/Chronique d’un veille épuisée i Dieu est un DJ, una adaptació del text homònim de Falk Richter. El seu treball artístic l’ha portat a rebre l’any 2014 un Lleó de Plata de la Biennal de Venècia en reconeixement al caràcter innovador del seu teatre.

Fabrice utilitza diversos llenguatges escènics per parlar de problemàtiques generacionals. Els seus espectacles hiper-sensorials fan servir els recursos que ofereixen les tecnologies més avançades d’imatge i so a l’hora que dona una atenció privilegiada a la paraula i a la interpretació dels actors.

El divendres 23 de juliol a les 10h es va dur a terme una sessió informativa amb la presència del director belga adreçada als graduats i graduades de l’ESAD per explicar el projecte i els requisits per a participar-hi. La xerrada, en format presencial i virtual a l’Auditori de l’Institut del Teatre, va comptar també amb la participació de la directora de l'Institut del Teatre, Sílvia Ferrando, la directora de programació i continguts del Teatre Lliure, Georgina Oliva i el coordinador del projecte IT Teatre, Ramon Simó.  

El període de presentació de sol·licituds per participar a la cinquena edició d'IT Teatre, està previst que es realitzi entre el 29 de juliol i el 12 d'agost, inclosos. Mentrestant podeu consultar l’apartat d’IT Teatre on trobareu els detalls de la convocatòria.

Sobre IT Teatre

El projecte IT Teatre neix el curs acadèmic 2016-2017 IT Teatre com un projecte innovador i de recerca, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies que permet als graduats i a les graduades un apropament pedagògic i professional a la realitat actual del sector.

Les persones que integren l'equip artístic se seleccionen cada temporada amb una audició (prèvia inscripció) i reben un suport a mode de beca durant els mesos que duri el procés de creació. Aquest període d'aprenentatge i treball, culmina amb l'estrena i representació d'una peça escènica en un espai d’exhibició públic o privat del circuit professional.

Així, des de l’any 2018 fins a l’actualitat, els graduats de l’institut del Teatre han tingut la possibilitat de conèixer de primera mà els procediments creatius i posicionaments estètics de creadors com Carles Santos i Jordi Oriol (2017), Chokri ben Chikha (2018), Roger Bernat (2019) i Marta Pazos (2020).

Els espectacles sorgits s’ha pogut veure representats en temporada al TNC, al Teatre Lliure, al Festival Temporada Alta (Teatre de Salt), al Grec Festival de Barcelona (CCCB), al Festival de Teatre Contemporani de Valladolid així com en programacions específiques a Vic, Terrassa, València, Santiago de Compostela, Rotterdam i Ghent.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x