Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre, a través d'IT Acció Social i Comunitària s’adhereix enguany al projecte Apropa Cultura, una iniciativa que vol millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura.  

L'adhesió a Apropa Cultura s'ha fet entenent que, com a institució pedagògica de referència en l'àmbit de les arts en viu, l’Institut del Teatre té el deure d'oferir una aproximació pedagògica a la pràctica de les diferents disciplines que s'imparteixen a les aules. És per això que, en aquest sentit, el vincle amb les usuàries i usuaris d’aquestes entitats socials no consistirà només en l’assistència als espectacles, funcions, tallers i escenificacions programades, sinó que oferim experiències pedagògiques d'un mínim de 3 sessions – interaccions que posen en contacte les usuàries i usuaris de les entitats amb les docents i les alumnes de l'IT.    

En el marc d'aquestes experiències pedagògiques, el passat divendres 9 de febrer, un grup de joves del programa Hospital de dia d'Adolescents de la Fundació Pere Claver, del districte Sants-Montjuïc, va assistir a un assaig de la Jove Companyia de Dansa de l'Institut del Teatre IT Dansa, on van poder veure com preparaven les seves coreografies Minus 16 d'Ohad Naharin i 28.000 waves, de Cayetano Soto. 

Després de la visualització d’aquestes coreografies, el divendres 16 de febrer, el grup de joves va treballar amb l’alumnat de Pedagogia de la Dansa del Conservatori Superior de Dansa (CSD) alguns materials coreogràfics a partir dels quals es componen les peces i, finalment, el divendres 22 de febrer, van tenir l’oportunitat d’assistir a la posada en escena (i posterior debat) d'aquestes peces al Teatre Ovidi Montllor en el marc del projecte Dansa Compartida. 

Amb aquesta primera col·laboració amb el projecte Apropa Cultura l’Institut del Teatre fa palès el valor de la cultura com a motor de canvi social i individual i també el dret d’accés a la cultura de qualsevol persona.  

Estigueu atentes a aquest apartat del web perquè aviat comunicarem les experiències pedagògiques que tenim programades pel curs 24-25 i que s'oferiran al web d’Apropa Cultura.  

Continguts relacionats

  • CSD, IT Dansa i Apropa Cultura 2024

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x