Logo Institut del Teatre

2019 capçalera.jpg

Arran de l’edició del llibre August Strindberg* (publicat conjuntament per l’Institut del Teatre [IT] i l’editorial Comanegra), la revista Estudis Escènics de l’IT, en col·laboració amb la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona (UB), organitza una Jornada de debat al voltant de l’autor, de la seva obra i de la seva influència.

9 d'octubre del 2019

Comptarem amb la participació de Jean-Pierre Sarrazac, estudiós de l'obra de l'autor suec (que fa poc ha publicat el seu inestimable estudi Strindberg, L'Impersonnel) i també amb la de Jonathan Châtel, que va presentar fa tres anys la seva aclamada adaptació del Camí de Damasc al Festival d'Avinyó. Participarà, així mateix Anna Pettersson, directora del Teatre Íntim d'Estocolm (el teatre de Strindberg recuperat), que avui en dia té el repte de rellegir, reinterpretar i tornar a escenificar el teatre de l'autor. Podrem conèixer els resultats dels treballs d’Imma Merino, qui ens donarà a conèixer l’influx de Strindberg sobre Ingmar Bergman i l’art cinematogràfic, Teresa Rosell, amb una conferència centrada a La sonata dels espectres, com a obra trencadora i precursora d’una nova dramatúrgia contemporània i Carolina Moreno, autora de referència en la traducció al català de l’obra Strindberg.

D’altra banda, a la taula rodona «Escenificar Strindberg», les directores d’escena Teresa Vilardell i Claudia Faci, els directors Pau Carrió, Jordi Casanovas i Raimon Molins així com l’escenògraf Alfons Flores, donaran al conèixer la seva experiència a l’hora de posar en escena d’obres de Strindberg.

En el marc de la jornada s’inclou, així mateix, la lectura dramatitzada (dirigida per Teresa Vilardell) del Memoràndum adreçat als membres del Teatre Íntim, a partir del text redactat per Strindberg l’any 1908 i de la correspondència entre l’autor i el seu col·lega i deixeble August Falck.

Veure Eixos de debat  

Eixos de debat

 

Veure Programa

Programa

 

Direcció d'Estudis Escènics

Carles Batlle Jordà, Institut del Teatre i Universitat Autònoma de Barcelona

Comitè organitzador

Carles Batlle Jordà, Institut del Teatre i Universitat Autònoma de Barcelona

Davide Carnevali, Scuola d'Arte Drammatica Paolo Grassi de Milà i Institut del Teatre

Enric Gallén, Universitat Pompeu Fabra

Carolina Moreno, Universitat de Barcelona

Teresa Rosell, Universitat de Barcelona

Jean-Pierre Sarrazac, Université Sorbonne Nouvelle (Paris III)

Teresa Vilardell, Institut del Teatre

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x