Logo Institut del Teatre

L'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) participa en els següents esdeveniments, organitzacions i xarxes d'àmbit internacional:  

 • Quadriennal d’Escenografia de Praga (PQ)

L’Institut del Teatre participa des de l’any 1991 en la Quadriennal de Praga, l’exhibició d’escenografia més important del món que se celebra cada quatre anys a la capital de la República Txeca. En el marc de la Quadriennal es programen exposicions, simposis, intercanvis, residències, etc. L’Institut del Teatre hi participa des de fa diverses edicions com a representant de Catalunya.

Aquí pots consultar els catàlegs digitals de la participació de l'Institut del Teatre a la Quadriennal d'Escenografia de Praga 2015 i 2019_ http://pq.institutdelteatre.cat/
També pots consultar la web oficial de la Quadriennal d'Escenografia de Praga_ http://www.pq.cz/

 • Festival Internacional d’Escoles de Teatre (FIT)

L’ESAD organitza biennalment el FIT, esdeveniment que situa l’Institut del Teatre en l’epicentre de la reflexió teòrica i pràctica de les arts escèniques en l’àmbit internacional. El festival és un punt de trobada per compartir experiències entre centres que són referents dels ensenyaments en art dramàtic, i alhora promou la creació d’una xarxa d’intercanvi cultural a través de representacions, tallers i col·loquis. 

 • École des Écoles

Xarxa d’escoles de teatre, constituïda l’any 2006 i amb seu a Londres, que aplega escoles d’Europa dedicades a la formació en arts escèniques, amb l’objectiu d’afavorir l’intercanvi i la creació de sinèrgies entre els professors i estudiants. Actualment formen part d’École des Écoles centres formatius en arts escèniques d’Espanya, Alemanya, Dinamarca, Regne Unit, França, Itàlia, Portugal, Lituània, Bèlgica, Suïssa i Noruega.
http://www.ecoledesecoles.eu/

 • Internacional Drama and Theatre Education Association (IDEA)

Associació mundial, creada el 1992 en el marc de la UNESCO Chair of Theatre Education, que està formada per organitzacions dedicades a l’ensenyament teatral i que vetlla per la defensa del teatre i les arts en l’educació. Organitza congressos i altres esdeveniments adreçats als educadors de teatre d’arreu del món. Té membres de més de 80 països del món.
https://ideadrama.org/

 • European League of Institutes of the Arts (ELIA)

ELIA és una organització independent, fundada el 1990, que representa, defensa i promou l’educació artística superior. L’Institut del Teatre és un dels seus prop de 300 membres, entre els quals hi ha institucions de cinquanta països.
http://www.elia-artschools.org/

 • Playing Identities, Performing Heritage

L’Institut del Teatre participa en el projecte de cooperació europea Playing Identities, Performing Heritage, liderat per la Universitat de Siena, el qual promou la recerca de les diferents identitats culturals europees a través del teatre. És un projecte teòrico-pràctic adreçat a joves directors i intèrprets.
http://www.playingidentities.eu/

 • Escola Prima del Teatro de San Miniato

L’Institut del Teatre col·labora des de l’any 1993 amb l’escola Prima del Teatro de San Miniato (Pisa) i participa habitualment en les trobades anuals que es fan en els mesos de juny i juliol, en les quals es reuneixen docents i alumnes de centres de formació en arts escèniques d’àmbit internacional.
http://www.primadelteatro.it

 •  Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi de Milà

L’Institut del Teatre va participar l’any 2017 en la segona edició del projecte d’art internacional Metropolis –Terre Promesse, impulsat per la Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi de Milà. Es tracta d’un projecte que implica alumnes i professors de direcció i dramatúrgia de països com Eslovàquia, República Txeca, Romania, Alemanya i Itàlia.
http://www.fondazionemilano.eu/teatro

 • Red de Escuelas de Teatro Bogotá (RET)

La RET és una xarxa d’escoles de teatre que té l’objectiu d’establir canals de comunicació entre les institucions que ofereixen formació d’arts escèniques a Colòmbia. Alhora, fomenta la creació d’espais de trobada d’àmbit acadèmic, així com intercanvis a nivell nacional i internacional. L’Institut del Teatre va participar el 2017 en el XII Encuentro de escuelas de Teatro de Bogotà. 

 • EscenaIbam

Banc de coneixement escènic de l’espai iberoamericà que vol posar en valor en l’àmbit global les arts escèniques d’aquests països. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Institut del Teatre, l’Instituto Nacional de Bellas Artes (INBA) de México-DF, la Universidad Nacional de las Artes (UNA) de Buenos Aires i la Universidad de Sao Paulo (USP).
http://escenaibam.org/

 •  Encuentros Internacionales de Escuelas Superiores de Teatro de México

L’Institut del Teatre manté un vincle de col·laboració especial amb l’Escuela Nacional de Arte Teatral de Mèxic i l’any 2017 va participar en el Encuentro Binacional de Escuelas Superiores de Teatro, en el marc del qual es van fer tallers i seminaris pràctics amb professors i alumnes d’escoles d’art dramàtic de Mèxic i Costa Rica.
http://www.enat.bellasartes.gob.mx/inicio.html  

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x