Logo Institut del Teatre

Joan Jansana s'incorpora a IT Dansa el setembre de 2021.

Quina edat tens? Tinc 18 anys.

On has nascut? Vaig néixer a Sant Andreu de la Barca.

En quina o quines escoles de dansa t'has format?
Des de ben petit vaig començar a ballar a casa per diversió. Va ser quan tenia 8 anys quan vaig decidir apuntar-me a l'escola de dansa del meu poble on feia gimnàstica i dansa clàssica. Quan em vaig adonar que la dansa era al que em volia dedicar, vaig fer les proves d'accés pel Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre i vaig entrar per primer curs de dansa clàssica. Finalment m'he graduat a l'Institut.

Per què balles?
Per mi ballar és una necessitat que demana el meu cos. Cada cop que pujo a un escenari m'omplo de sentiments indescriptibles. No m'imagino la meva vida sense la dansa perquè ella forma part de mi. També podria dir que ballar és una espècie de teràpia, la qual m'ha ajudat a créixer com a persona i és un luxe gaudir-la cada dia.

Per què has escollit IT Dansa?
Des que vaig entrar a primer curs del conservatori, em va cridar molt l'atenció la companyia jove IT Dansa. Fa sis anys que porto seguint aquesta meravellosa companyia i és un plaer formar-hi part. Una de les coses que més m'agraden d'IT Dansa és la disciplina i la varietat de repertori que mostren durant el període de 2 anys, ja que és molt complet i penso que això és genial pel creixement dels ballarins i ballarines.

Quin és el teu somni (com a futur professional)?
El meu somni com a futur ballarí professional, és poder viure de la dansa i seguir superant-me amb cada repte que se'm presenti. Poder seguir gaudint de l'art, nodrint-me d'altres artistes, investigar nous moviments i sobretot arribar a transmetre a partir de la dansa. Però principalment, m'agradaria entrar a una gran companyia de dansa.


Continguts relacionats

  • Joan Jansana és ballarí d'IT Dansa des de setembre de 2021

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x