Logo Institut del Teatre

Arriben el Premi Adrià Gual i el Premi de Dansa de l'Institut del Teatre al Grec 2021

Comparteix

9.7.2021

Annobón i Oblivion del Grec 2021

Els projectes guanyadors del Premi Adrià Gual i el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre l’any 2020, Annobón i Oblivion, es podran veure aquest mes de juliol dins la programació del Festival Grec de Barcelona.

La nova edició del Grec, que enguany està dedicada al continent africà, compta amb una destacada presència de produccions locals i com és habitual i gràcies a la coproducció del Grec, també es podran veure els projectes guanyadors de les anteriors edicions del Premi Adrià Gual i el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre.

"Annobón", de l'associació Fora de Quadre, es basa en la novel·la de l’escriptor equatoguineà Juan Tomás Ávila Laurel “Arde el monte de noche” (2009). És l’escriptor més traduït de Guinea Equatorial malgrat que la seva obra no ha estat mai publicada en català.

L’espectacle explica amb ulls de criatura com és créixer a l'illa d'Annobón, situada enmig de l'Oceà Atlàntic. Fora de Quadre està formada pels graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic Ricard Boyle, Andrea Bel, Sara Espinosa, Esteve Mulero i Joan Escrivà-Escolà, i compta també amb la participació activa del mateix autor de la novel·la.

"Annobón" es podrà veure del 16 al 18 de juliol al l’Espai Lliure de Montjuic. Trobareu més informació en el següent enllaç

Pel que fa al Premi de Dansa, el Mercat de les Flors acollirà a la sala Ovidi Montllor el 29 i 30 de juliol "Oblivion", de la graduada del Conservatori Superior de Dansa Silvia Batet i interpretada per Marta García, Vera Palomino, Raquel Romero, Pere Seda i Anna Serra.

"Oblivion" és un mot anglès que es refereix tant al concepte d’oblit com al de perdó, una imatge del més enllà expressada en la repetició del cercle o una revisitació d’allò que enyorem. Aquesta coreografia ens suggereix un espai mental de record, d’aquells moments que visitem i revisitem en la memòria en un cercle infinit o, potser, els set cercles ascendents del purgatori que Dante retrata a la Divina comèdia, una altra de les fonts d’inspiració d’aquest espectacle. 

Podeu ampliar la informació en el següent enllaç

Presència de graduats i professors al Grec

La present edició del Grec, del 27 de juny al 31 de juliol, compta amb prop d’un centenar de propostes en 40 espais de la ciutat i algunes reprogramacions del Grec 2020 a partir del 10 de juny.

També compta amb la presència de professors de l’Institut del Teatre en alguns muntatges. És el cas, per exemple, de “Hernán Cortés se escribe con Ñ”, dirigit per la professora de l’ESAD i nova directora generalñ de l'Institut del Teatre Sílvia Ferrando i també amb el professor Roger Orra en l’escenografia, vestuari i il·luminació, que s'ha pogut veure a la Sala Hiroshima del 4 al 6 de juliol.

El Teatre Tantarantana acull del 7 a l’11 de juliol el “Combat de negre i de gossos”  amb direcció del professor de l’ESAD Roberto Romei i els professors d’escenografia Roger Orra i Marta Rafa en espai escènic i vestuari. També fins al 18 de juliol es pot veure a la Sala Àtrium “M’hauríeu de pagar”, del professor de l’ESAD Jordi Prat i Coll. Aquest text ha estat publicat aquest any a la col·lecció Dramaticles que coeditem amb l’editorial Comanegra.

Els graduats també són presents en molts altres muntatges escènics, com ara “La mala dicció” del col·lectiu Indi Gest dirigit per Jordi Oriol al Teatre lliure de Gràcia, “L'habitació blanca” de Josep Maria Miró a la Sala Flyhard o “Sóc el vent” de Marc Chornet al Teatre Akadèmia.

Podeu consultar tota la programació del Grec en el següent enllaç 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x