Logo Institut del Teatre

S'inicia el IV Simposi Internacional d’Estudis Escènics

Comparteix

12.10.2021

Sílvia Ferrando, directora de l'Institut del Teatre, en la inauguració del Simposi

Del 13 al 15 d'octubre se celebra a l'Institut del Teatre el IV Simposi Internacional de la revista Estudis Escènics  de l’Institut del Teatre «Imaginar el futur? Literatura dramàtica catalana en temps de crisi. 2008-2021ۛ». Organitzat amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), vol fer balanç de la situació en què es troba la literatura dramàtica catalana avui, i reflexionar sobre el camí que ha transitat el nostre teatre des de l’esclat de la crisi econòmica del 2008.

Es debatrà sobre aquesta qüestió a partir de quatre eixos que dialoguen entre si: el primer, els mecanismes d’escriptura (i com el context determina la factura de les obres); el segon, la vigència del patrimoni dramàtic català; el tercer, l’emergència de les dramatúrgies del real i la reacció de les poètiques que reivindiquen la ficció, i, en darrer terme, la diversificació de llenguatges escènics que ha caracteritzat el període actual.

La conferència inaugural anirà a càrrec de l’escriptor, editor i hel·lenista Raül Garrigasait, que farà un repàs personal d’aquest període des del punt de vista cultural. Altres convidats d’aquestes jornades són els dramaturgs Sergio Blanco, Jordi Casanovas, Helena Tornero, Esteve Miralles o Anna Maria Ricart.

Hi haurà diverses taules rodones amb la intervenció tant de dramaturgs com d’escriptors per parlar d’aspectes com la tasca de les associacions d’escriptors, la producció teatral o la llengua. També hi haurà una conferència performativa a càrrec de Jordi Oriol i les presentacions de les comunicacions rebudes.

Com a novetat, també s’ha creat una companyia de teatre pel simposi, dirigida per Jordi Prat i Coll i integrada per diversos graduats de l’ESAD i que duran a terme una activitat i una lectura dramatitzada de diversos textos de Josep Maria Benet i Jornet  i altres autors tant de Catalunya, com de les Illes o el País Valencià.

Podeu consultar el programa de les jornades en aquest enllaç 

Trobareu més informació sobre el Simposi i els eixos de debat en aquest enllaç


Continguts relacionats

  • Imaginar el futur, simposi ee

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x