20.1.2022
El Postgrau d'Arts Escèniques i Acció Social de l’Institut del Teatre duu a terme durant els mesos de gener i febrer una sèrie de diàlegs entre diferents professionals compromesos amb les arts per l'acció i la transformació social.
Aquest cicle de xerrades, que és gratuït, respon a la necessitat de posar sobre la taula la pluralitat de mirades i enfocs dels processos de desenvolupament artístics i culturals, participatius, col·lectius i comunitaris tant en espais educatius com de cura, veïnals o de carrer.
En total es duran a terme 6 converses entre el 28 de gener i el 5 de febrer, en divendres i dissabte, a l’Auditori de l’Institut del Teatre adreçades als estudiants del postgrau i a la comunitat educativa de l’IT però obertes també a la resta de públic que hi pugui estar interessat a través de la transmissió en streaming de les xerrades.
Cada diàleg es farà per parelles, amb l’objectiu no tant d'explicar què fa cadascú, sinó d'explicar des d'on ho fa, per a què i com. Així, la primera jornada, titulada “Arts escèniques i vida”, el divendres 28 de gener, a les 18.30h, comptarà amb la presència de Mohamed Bitari, poeta, traductor, escriptor i periodista palestí, nascut al camp de refugiats palestins de Yarmouk, a Síria, i Omar Balde, actor, músic, cantant de rap i col·laborador a Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval.
El dissabte 29 de gener a les 10h, Jorge-Yamam Serrano, actor, dramaturg i director d'escena, i Paulina Tovo, actriu, performer multimèdia, educadora i promotora de diferents projectes d'intervenció social comunitària, dialogaran sobre "Arts escèniques i compromís”.
El mateix dissabte però a les 12h tindrà lloc el tercer diàleg, "Arts escèniques i salut mental”, amb la participació de Manel Anoro, metge de família, director del grup teatral La Trifulga dels Fútils i també fundador i director de l'Altre Festival, i Clàudia Cedó, dramaturga, directora teatral, psicòloga i fundadora de l'Associació Escenaris Especials.
El divendres 4 de febrer a les 18.30h, serà el moment de parlar de "Els nostres graduats i l'acció social", amb Carol Llacher, dramaturga, directora teatral i membre del col·lectiu La fam de la Fera, i Lali Álvarez, dramaturga, directora teatral i directora artística de l'Agrupació Hui Basa.
Dissabte 5 de febrer a les 10h, serà el torn dels "Projectes artístics comunitaris”, amb en Josep Maria Aragay, integrador i educador social, músic terapeuta, membre fundador del Projecte Basket Beat i coordinador del Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya, i Antonio Alcántara, educador social, coordinador de La Perifèrica, i exresponsable de l'Àrea de Formació i Circ Social de l'Ateneu Popular de 9 Barris.
La darrera sessió, dissabte 5 de febrer a les 12h, comptarà amb la presència d’Enric Aragonès, músic, professor de l'EMMCA i del Departament d'Educació i Mediació Artística de l'ESMUC, i Jordi Umbert, músic, pedagog i director de l'Escola d'Arts en viu del Prat de Llobregat, els quals debatran sobre "Educació de, per, a través... de les arts?".
Les persones interessades en seguir per streaming les xerrades podran connectar-se al següent enllaç
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar