Logo Institut del Teatre

Els professors Juan Carlos Lérida , Jordi Prat i Coll , Jordi Palet i Jordi Vidal, guardonats amb els Premis de la Crítica 2022

Comparteix

22.3.2022

Premiats als Premis de la Crítica 2022

El ballarí, coreògraf i professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i del Conservatori Professional de Dansa (CPD) Juan Carlos Lérida, el dramaturg, director escènic i professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Jordi Prat i Coll, el director i dramaturg i també professor de l’ESAD Jordi Palet i l’actor i professor de l’ESAD Jordi Vidal han  rebut diversos guardons dels Premis de la Crítica, que s’han lliurat dilluns 21 de març al Teatre Romea.

Juan Carlos Lérida ha rebut el premi al millor espectacle de dansa per La litúrgia de las horas i també el premi com a millor ballarí. Jordi Prat i Coll ha estat guardonat en la categoria de millor text per M’hauríeu de pagar, text que ha publicat l’Institut del Teatre junt amb l’editorial Comanegra dins la col·lecció Dramaticles. Aquest espectacle també ha rebut el premi a millor espectacle de petit format i també a millor actriu per Àurea Màrquez.

D’altra banda, el professor de teatre visual Jordi Palet ha guanyat el premi a millor espectacle familiar per La motxilla de l’Ada, escrita per Jordi Palet i dirigida per Joan Maria Segura, que enguany dirigeix també l’espectacle de teatre musical de l’alumnat de tercer de l’ESAD que es podrà veure al mes de maig.

Finalment, un altre professor de l’ESAD, que dona suport a la docència en l’assignatura de direcció d’actors, Jordi Vidal, ha guanyat el premi a millor actor de musical per Guillermotta.

També cal afegir que el graduat de l'ESTAE Joan Soler Martí ha guanyat el premi al Millor Espai Sonor per "Las canciones" de Pablo Messiez. 

Els Premis de la Crítica d’Arts Escèniques reconeixen els professionals i les produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica. Els jurats dels Premis de la Crítica estan composts per professionals que exerceixen la prescripció escènica en mitjans escrits, audiovisuals i/o digitals.

La gala dels Premis de la Critica es celebra a l’entorn del Dia Mundial del Teatre (27 de març).

En aquesta edició gran part dels finalistes eren graduats o docents de l’Institut del Teatre. És el cas, per exemple, de l’espectacle d’IT Teatre “Viaje a la Luna”, que estava nominat en diversos apartats: millor dramatúrgia/ adaptació (Marta Pazos), millor música (Hugo Torres), vestuari (Alejandra Lorenzo) i il·luminació (cube.bz).


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x