Logo Institut del Teatre

Proclamats els finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2022

Comparteix

14.9.2022

Premi de Dansa de l'Institut del Teatre. Edició de l'any 2022

Marina Fueyo i Albert Bassas són els coreògrafs que mostraran les seves peces a la present edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, el proper mes de desembre, a la gala dels finalistes d’aquest guardó.

Tant Fueyo com Bassas son graduats del Conservatori Superior de Dansa (CSD) en l’especialitat de Coreografia i Interpretació. Marina Fueyo presentarà la peça The weak side, que forma part de la sèrie Dear Cassandra, tres peces coreogràfiques de diferents formats i durades, que mantenen com a concepte principal la visió de la vida com un espai hermètic i agònic.

The Weak side es desenvolupa a partir de Toys in the attic (T.I.T.A), una peça estrenada al juny de 2021 com a treball de fi de carrera de Marina Fueyo. La peça també compta amb els graduats del CSD Laia Camps, Raquel Romero, Vera Palomino i l’escenògrafa de l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) Alba Paituví.

Albert Bassas presentarà la peça Meta, una proposta que parla de la competitivitat, de la idea d’èxit i fracàs, de la victòria com una idea capitalista amb uns fonaments perfectament dissenyats per arrossegar i controlar el món cap a una producció incessant i en constant creixement.

El projecte compta amb amb la graduada en direcció i dramatúrgia de l’ESAD Laia Tamarit, el graduat en teatre físic de l’ESAD Quim Gayà, l'estudiant de teatre musical Zúbel Arana, les graduades del CSD Uxía Pérez, Laura Morán i Sara Hernández i la graduada de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) Anna Boix.

Els projectes finalistes rebran una ajuda econòmica per al desenvolupament d’una coreografia de fins a 15 minuts de durada. Les peces es presentaran en una gala que tindrà lloc el 18 de desembre al Mercat de les Flors en la qual s’escollirà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa, la qual rebrà una dotació econòmica per convertir-la en un espectacle de 50 minuts que es programarà al Festival Grec de Barcelona 2023. D’altra banda, durant la gala també es faran mencions als dos millors intèrprets, i s’elegirà la millor coreografia a consideració del públic, així com el premi del SAT-Espai Dansat.

Els Premis de Dansa al Festival de dansa Moujuïc

Dues de les peces guanyadores d'aquest certamen en edicions anteriors es poden veure el 17 i 18 de setembre al Castell de Montjuïc dins del festival de dansa Moujuïc. Es tracta de AM-27 de Javier Guerrero, que va guanyar el premi l'any 2018 i Oblivion de Sílvia Batet, guanyadora en l'edició 2020. La peça de Javier Guerrero es podrà veure dissabte a les 18h i la de la Sílvia, diumenge a les 19.15h. Trobareu més informació en aquest enllaç 

Aquesta és la vuitena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival BarcelonaMercat de les FlorsGranerSAT! Sant Andreu TeatreLa Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i L'Estruch


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x