21.6.2023
Fins al proper 30 de juny resta obert el termini per presentar un projecte vinculat a l’acció social i comunitària per fer una ponència o comunicació en el Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACCC) que tindrà lloc del 5 al 7 d’octubre a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, i que enguany se centra en la irreverència i el sentit de l’humor.
En concret, la ponència s’exposarà en el marc de la primera sessió de la «Comunitat d’Aprenentatge IT Acció Social i Comunitària», una nova iniciativa de l’Institut del Teatre que neix com un espai de reflexió i aprenentatge sobre la mediació artística, les pràctiques comunitàries i/o col·laboratives i les experiències transformadores a través de les arts en viu en contextos educatius, comunitaris o sociosanitaris.
La sessió tindrà lloc el 4 d’octubre, de 9 a 12 h, temps durant el qual s’exposaran sis dels projectes presentats. Cada ponent tindrà un total de 15 minuts per fer la seva comunicació i explicar quins són les metodologies artístiques que fan servir en els seus processos artístic-comunitaris, i tot seguit, participarà en un debat obert entre tots els participants, conduït per Sílvia Garcia Márquez, psicòloga i impulsora i coordinadora de Vulnus Arts Vives i Recerca i docent del Grau d’Educació Social de la UOC, i per Senén Roy i Català, educador social expert en polítiques culturals d’acció comunitària i responsable de mediació cultural de la Fàbrica de les Arts de Granollers.
Requisits per participar
Poden presentar ponències les persones majors d’edat que s’hagin graduat en qualsevol de les escoles de l’Institut del Teatre, així com les persones que hagin cursat un postgrau a la institució.
Les propostes s’han de fer arribar a través de la Seu electrònica de l’Institut del Teatre, emplenant el formulari de sol·licitud i presentant a continuació una instància genèrica on consti que es vol participar en la 1a sessió de la Comunitat d’Aprenentatge IT Acció Social i Comunitària. Cal aportar també un document amb una explicació general del projecte on s’especifiquin les metodologies artístiques que es fan servir en els processos artístics i/o col·laboratius proposats.
En la selecció dels projectes es valorarà especialment com es relacionen els objectius artístics i els socials i quins recursos s’utilitzen per assolir-los, així com la varietat de disciplines i metodologies artístiques proposades i que el projecte es desenvolupi en diferents punts del territori. Cada projecte seleccionat per fer la ponència serà remunerat amb 240 € (IVA inclòs).
L’Institut del Teatre contactarà amb les persones autores de les propostes seleccionades durant el mes de juliol de 2023.
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar