21.9.2023
El Teatre Estudi de l’Institut del Teatre acull des de principis de setembre els assajos del projecte IT Teatre sota la batuta de la directora d’escena, gestora cultural, dramaturga i art-educadora, Lucía Miranda. La proposta escènica de Miranda s’estrenarà al Lliure de Gràcia el proper mes de novembre.
IT Teatre és un projecte pedagògic de l’Institut del Teatre que proporciona als graduats i graduades de totes les especialitats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) l'oportunitat de participar en un procés creatiu i de producció complet. En aquesta 6a edició, s’ha convidat a dirigir a Lucía Miranda, fundadora del projecte de The Cross Border, que treballa en la intersecció de les arts escèniques i l’educació i cofundadora del col·lectiu internacional País Clandestino.
Després de l’audició celebrada el passat mes de maig, s’ha seleccionat a 12 graduats, 11 d’interpretació i 1 de l’especialitat de direcció i dramatúrgia, que treballen aquests dies amb Miranda per presentar “El dia que vam matar els llops” al Teatre Lliure de Gràcia, de l’1 al 12 de novembre.
La directora, inspirant-se en Mercè Rodoreda, ens farà reflexionar sobre els contes. Partint dels contes per a infants i fins arribar a la narrativa fantàstica, Miranda proposa una travessa per l’art d’explicar contes. Per què n’expliquem? Quan deixem de fer-ho? Per què és tan important com ens expliquem la vida? El conte, com el teatre, té el seu propi ritus? Des de l’escenari, podem captar l’essència íntima del narrar?
Els graduats que participen en aquesta edició son Ona Borràs Rosselló, Agnès Casals Visús, Marta Figueras Alsius, Lia Ibáñez Moros, Pau Jiménez Fernández, Francesc Marginet Sensada, Eduard Mauri Vilar i Anna Roy Boixader, de l’especialitat d’interpretació, i Gisela Saló Vallespin com a graduada de direcció i dramatúrgia.
Enguany, els assajos d’IT Teatre es duen a terme en tres fases. Una primera fase de treball de taula no presencial que es va fer entre el 24 de juliol i el 3 de setembre de 2023, una segona fase d'assaigs presencials a les instal·lacions de l'Institut del Teatre del 4 de setembre al 22 d'octubre de 2023 i una tercera fase d'assaigs presencials a les instal·lacions del Teatre Lliure de Gràcia, del 23 al 31 d'octubre de 2023.
Per tercera vegada, el projecte ITTeatre compta amb el suport del Teatre Lliure per a la producció i l’exhibició professional de l’espectacle. Trobareu més informació de l’espectacle i la compra d'entrades en aquest enllaç
El projecte IT Teatre neix el curs acadèmic 2016-2017 IT Teatre com un projecte innovador i de recerca, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies que permet als graduats i a les graduades un apropament pedagògic i professional a la realitat actual del sector.
Les persones que integren l'equip artístic se seleccionen cada temporada amb una audició (prèvia inscripció) i reben un suport a mode de beca durant els mesos que duri el procés de creació. Aquest període d'aprenentatge i treball, culmina amb l'estrena i representació d'una peça escènica en un espai d’exhibició públic o privat del circuit professional.
Des de l’any 2018 fins a l’actualitat, els graduats de l’institut del Teatre han tingut la possibilitat de conèixer de primera mà els procediments creatius i posicionaments estètics de creadors com Carles Santos i Jordi Oriol (2017), Chokri ben Chikha (2018), Roger Bernat (2019) Marta Pazos (2020) i Fabrice Murgia (2021).
Els espectacles sorgits s’ha pogut veure representats en temporada al TNC, al Teatre Lliure, al Festival Temporada Alta (Teatre de Salt), al Grec Festival de Barcelona (CCCB), al Festival de Teatre Contemporani de Valladolid així com en programacions específiques a Vic, Terrassa, València, Santiago de Compostela, Rotterdam i Ghent.
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar