Logo Institut del Teatre

Emma Villavecchia i Maria Soberón seran les directores artístiques del Tot Dansa 2024

Comparteix

2.11.2023

Funció dels estudiants participants al Tot Dansa 2022

Emma Villavecchia i Maria Soberón seran les directores artístiques del Tot Dansa 2024, projecte educatiu organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre per fomentar la dansa contemporània entre els joves.

Aquest és el segon any consecutiu que la direcció coreogràfica del projecte Tot Dansa estarà formada per un equip de dues persones. El projecte d’Emma Villavecchia i Maria Fernanda Soberón es diu «Correspondències» i combina la dansa i el moviment a partir de la metàfora de la xarxa. La comissió seleccionadora de la direcció artística del Tot Dansa ha destacat com a punts forts el seu enfocament innovador i de risc, així com el fet de ser una proposta que respon positivament al treball amb adolescents, promovent la consciència corporal i l’expressió creativa mitjançant, entre altres estratègies, el treball cooperatiu i d’intercanvi.

L’equip format per Emma Villavecchia i Maria Fernanda Soberón merita igualment pel seu treball artístic i de recerca pedagògica a l’entorn de noves metodologies de transmissió dels llenguatges del cos i la dansa a les aules, i que aquestes en resultin un lloc segur.

Emma Villavecchia (Barcelona, 1992) és ballarina formada en dansa contemporània. Va ser codirectora artística de Three Planes Collective, i actualment desenvolupa projectes artístics  i audiovisuals en col·laboració amb diversos artistas i centres.

María Soberón (Ciudad de México, 1990) té formació en piano i és llicenciada en Matemàtiques, i es dedica a la investigación pluridisciplinar entre la música, la dansa i les matemàtiques.

El programa educatiu Tot Dansa

Tot Dansa es dirigeix a l’alumnat de centres d’educació de secundària i batxillerat de Barcelona, amb l’objectiu d’apropar-los a la dansa contemporània. A partir d’experiències i propostes artístiques diverses, el programa esdevé un procés d’aprenentatge i una eina i educativa tant per a l’alumnat com per al professorat.

Durant tot l’any, el coreògraf seleccionat ha de mostrar la peça que ha creat als docents dels instituts i, posteriorment, aquests han d’ensenyar la coreografia als seus alumnes. La gala final amb la interpretació global de tots els estudiants participants de la iniciativa tindrà lloc al Mercat de les Flors el mes de maig de 2024. El programa també compta amb la participació d’escoles municipals de música de Barcelona, que adapten la música per a cada edició i la interpreten en viu el dia de la mostra.

Col·laboració de l’Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa en aquest projecte des dels inicis, fa ja una vintena d’anys, a través del Conservatori Superior de Dansa (CSD), on diversos docents, així com també alumnes i graduats de l’especialitat de Pedagogia de la dansa ajuden a l’equip artístic a ensenyar la coreografia al professorat dels centres educatius que participen en la iniciativa, així com a l’alumnat. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x