Logo Institut del Teatre

Alumnes d'Escenografia de l'ESAD participen al festival LLUM BCN

Comparteix

5.2.2016

Llum BCN 2016

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona col·labora per tercer any consecutiu en el festival lumínic LLUM BCN, organitzat per l'Ajuntament amb motiu de la festa major d'hivern de Santa Eulàlia.

L’especialitat d'Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, ESAD, presenta una intervenció d’il·luminació anomenada Resistència, al Portxo del Saló del Tinell del Museu d'Història de Barcelona, MUHBA, a la plaça Sant Iu.

Les dates d'exhibició són el divendres 12 i dissabte 13 de febrer de 18:30h a 24h i diumenge 14 de febrer de 18:30 a 23h.

En aquesta instal·lació han participat els alumnes Sergi Cerdan i Carmen Triñanes, acompanyats per Maria Dolors Belles i pels graduats de l'escola de tècnics de l'Institut del Teatre, ESTAE, Damià Duran, Irene Ferrer i Oriol Martin. Tots ells amb la col·laboració dels docents Maria Domenech, Alex Aviñoa i Jon Berrondo, amb coordinació d'Ignasi Font.

LLUM BCN és un festival lumínic que preten transformar la ciutat amb el llenguatge de llum i fer que edificis, places, patis i racons urbans expliquin històries emprant la llum com a element principal.

El festival proposa un conjunt d’espectacles i instal·lacions de llum, agrupats en tres recorreguts lumínics anomenats Llum-i-links pels carrers de Ciutat Vella. El Portxo del Saló del Tinell s’inclou en l’itinerari de la Catedral, un recorregut de 980m, des de la Plaça Sant Jaume fins a la Plaça dels Beates, format per un total de 12 espectacles i instal·lacions.

Resistència
“Fem atractiu allò que no ho és, emmascarem la tortura però no la fem desaparèixer.
Resistència parla d’una manera poètica i teatral dels tretze martiris de santa Eulàlia. La instal·lació estableix un paral·lelisme entre el teatre i la vida, buscant en la representació un cert primitivisme i utilitzant elements teatrals no arbitraris.
Resistència davant dels martiris i com a material lumínic. Tretze ampolles d’aigua-sang pengen d’una estructura de politges, cordes i contrapesos, elements teatrals que no s’amaguen a la vista de l’espectador, i gotegen sobre tretze resistències que descansen en una catifa de vidres.
Foc, aigua-sang, vidres, claus, cordes... Foc que il·lumina, escalfa, crema i evapora la vida. Aigua-sang com a vida i com a element de tortura, gota a gota. I amb la sonoritat de les gotes i la seva evaporació, i els sons de vidres, metalls i foc, la tortura s’obre pas a través del passadís”.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x