Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa a Indisciplines, el congrés del Campus de les Arts

Comparteix

26.11.2019

Congrés Indisciplines. Foto de la ponent Alexandra Murray-Leslie

El Campus de les Arts organitza del 28 al 30 de novembre Indisciplines, un congrés internacional que neix amb la voluntat d’explorar els territoris híbrids de la recerca artística basada en la pràctica, amb interès per les dinàmiques de l’acadèmia, i on participa activament l’Institut del Teatre.

El congrés pren el nom del terme indisciplina entès com un instrument de provocació, que remet a la recerca i a la capacitat de les arts de generar pensament.

Adreçat especialment a persones investigadores i creadores, abordarà aspectes relacionats amb la recerca artística, com ara les polítiques acadèmiques, les infraestructures i recursos disponibles o els marcs ontològics i epistemològics basats en la pràctica. També es debatrà sobre metodologies de recerca, transdisciplinarietat o transferència de coneixement, entre altres qüestions.

Els ponents principals convidats son Mika Elo de la University of the Arts, Hèlsinki, i la performer i artista Alexandra Murray-Leslie, de la Trondheim Academy of Fine Art, Noruega. També es presentaran més de 25 treballs de recerca—algunes amb caràcter performatiu o expositiu—amb la participació de investigadors de 7 països diferents.

Les ponències es duran a terme en dos espais, a la seu de la Universitat de Barcelona (UB) i a la seu de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Com a complement a les sessions acadèmiques, el dia 29 de novembre per la tarda es presentarà a l’ESMUC “Passades” , una mostra oberta i gratuïta d’actuacions musicals i performatives, exposicions i tallers participatius dels centres del Campus de les Arts.

Participació de l’Institut del Teatre

El comitè científic del congrés compta amb l’escenògrafa i professora de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Ana Solanilla com a representant de l’Institut del Teatre.

Entre les ponències que s’impartiran, també hi participen diversos docents de l’Institut del Teatre.

El professor de l’ESAD Boris Daussà-Pastor, representant la International Federation for Theatre Research, impartirà “Disciplinant la indisciplina? L’exemple dIFTR per la inclusió de recerca en camps emergents dels estudis teatrals”.

La professora del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Susana Pérez Testor explicarà el projecte “Bailando con el Alzheimer: proyecto de Aprendizaje Servicio”.

Els docents de l’ESAD Pere Sais i Christina Schmutz impartiran les conferències “Aprendre desaprenent: Reflexions metodològiques a partir de Jerzy Grotowski” i “Creative paths of description as artistic research methods of self-reflection” respectivament.

Finalment, dins la mostra Passades, el professor del CSD Juan Carlos Lérida i i Salvador S. Sánchez presentaran el Laboratorio de Investigación desde el Flamenco el divendres 29 de novembre a les 20h a l'ESMUC. La sessió és gratuïta i oberta a tothom. 

Les inscripcions per assistir al congrés estan obertes fins al 22 de novembre. Si es fan abans del 15 de novembre tenen descompte.

Per a tota la informació relacionada amb el programa, incloent-hi les inscripcions en línea, es pot consultar el web del congrés: www.campusdelesarts.org

El Campus de les Arts, recerca i formació artística

El Campus de les Arts és un projecte de col·laboració entre una vintena de centres d’ensenyament superior artístic a Catalunya, dedicats als camps de la música, el teatre, la dansa, el cine i la creació audiovisual, la conservació i restauració, les arts visuals, el disseny i la moda. El Campus de les Arts és marc de debat i acció que té com a un dels seus eixos articuladors la recerca artística i els recursos relacionats, juntament amb les titulacions superiors, la pedagogia i la transferència del coneixement.

El projecte del Campus de les Arts preveu la transformació de l’antic recinte de Can Ricart, ubicat al districte del 22@ de Barcelona, en un espai per a l’ús conjunt dels diferents ensenyaments artístics superiors a Catalunya. Així, l’objectiu és crear un espai especialitzat en recerca i formació artística amb serveis i activitats per als centres que imparteixin estudis artístics superiors.

Actualment, a Catalunya hi ha dinou centres d’educació superior dedicats als ensenyaments artístics que estan adherits al projecte del Campus de les Arts, entre els quals està l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x