Logo Institut del Teatre

II Jornades d'investigació en teatre independent

Comparteix

Del 20.3.2019 al 22.3.2019

Cartell II Jornades d'investigació en teatre independent

L’Auditori de l’Institut del Teatre acollirà del dijous 20 al divendres 22 de març les II Jornades d’investigació en teatre independent, en les quals col·laborem i hi participem gràcies a la participació de professors de l'ESAD, i altres persones del centre en diversos dels col·loquis programats. Les jornades s’inclouen en la programació del X Festival Mutis. 

Dimecres 20 de març

​9 - 9.30 h Apertura institucional
9.30 - 11 h Col·loqui: “Sales independients a Barcelona: gestió artística, supervivència econòmica”, amb Ferran Murillo, director del Teatre Tantarantana; Marina Marcos, codirectora de El Maldà y Vicepresidenta de las Salas de Aproximación en ADETCA; Raimon Molins, director artístico de la Sala Atrium i cap de l’especialitat d’Interpretació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l'institut del Teatre; Rocío Manzano, actriu. Modera: Alba Saura.
11 - 11.30 h Pausa cafè
11.30 - 12.30 h Col·loqui: “Creació emergent i gestió de recursos”, amb Dani J. Meyer, dramaturg; Nuria Guiu, coreògrafa i ballarina; Guillermo Vidal-Ribas, coreògraf i baillarí. Festival 10 Sentidos. Modera: Mireia Izquierdo.
12.30 - 14.30 h Taula 1: “Emergència artística: espai, escenes i públic”, amb Cristoforidi, Kyriaki (UB): “El proyecto Arnau - Arnau itinerante”; González Álvarez, Elva (UPC): “Espacio y arquitectura en San Luis de Potosí”; Pérez Estanquero, Orestes (UAB): “Teatro de/para performers”; Schmutz, Christina (UAB): “Eòlia, Institut del Teatremétodos de trabajo «aperturizantes» - artistic research como método autoreflexivo”. Modera: Ana Bustamante.

Dijous 21 de març

9 - 10.30 h Taula 2: “Teatre independient històrio: una revisió contemporània”, amb Kmet, Maša (Universidad Complutense de Madrid): “Pequeño Teatro Dido como introductor del Teatro del Absurdo en España”; ​Rodríguez, Assumpción (Universitat Autònoma de Barcelona – Institut del Teatre): “Recorrido por el teatro independiente de 1972 a 1982. Un testimonio de ayer para una visión de hoy”; ​Salvo, Javier (Universidad Internacional de La Rioja): “Castañuela 70. Una interpretación cultural a escena”. Modera: Mireia Izquierdo.
10.30 - 11.30 h Col·loqui: “El circ independient i la seva presència a Catalunya”, amb Joni Torres, director artístico de La Central de Circ; Bibiana Ferri, artista circense y responsable del programa Reflexiones de Circ de La Central del Circ; Víctor Bobadilla, artista circense e investigador.  Modera: Víctor Bobadilla.
11.30 - 12 h Pausa café
12 - 13 h Col·loqui: “El teatre independient des de la investigació”, amb Carles Batlle, dramaturg, investigador i director dels Serveis Culturals de l'Institut del Teatre; Roberto Fratini, dramaturg, investigador i professor de l'ESAD de l'Institut del Teatre; Laura Ars Ricart, conservadora del Museu de les Arts Escèniques (MAE). Modera: Ana Bustamante.
13 - 14.30 h Taula 3: “El teatre independient: reflexions des de l'espai llatinoamericà”, amb Gilabert, Sergio (Universidad de Chile / Universitat Autònoma de Barcelona-Institut del Teatre): “El autor como productor en el teatro independiente chileno: reflexiones sobre la búsqueda de una autoría”; ​Mora Aldana, Diego (Universitat Autònoma de Barcelona – Institut del Teatre): “Teatro hiperrealista: definición de hiperrealismo y comparativa del teatro hiperrealista venezolano y teatro hiperrealista catalán”; ​Rojas Faundez, Felipe (Universidad de Chile / Universidad Complutense de Madrid): “Autogestión en el teatro chileno”. Modera: Boris Daussà-Pastor.

Divendres 22 de març

9 - 11 h Taula 4: “Dramatúrgia i creació en l'escena independient”, amb Rosero Mariño, Nadia (Universidad Complutense de Madrid): “Diálogo sobre el proceso de creación de Indómita Morada, primera Antología en dramaturgia de Nadia Rosero”; Sánchez, Salvador (Universitat Autònoma de Barcelona – Institut del Teatre): “Dramaturgias de lo posible. Reflexiones sobre la libertad creativa en el contexto de la escena independiente”; Teira, José Manuel (Universidad Complutense de Madrid): “Alicia y las ciudades invisibles de Onírica Mecánica como ejemplo comercial de teatro independiente”; Rizzo, Alberto (Universitat Politècnica de Catalunya): “Herramientas dramatúrgicas en el teatro independiente”. Modera: Alberto Rizzo.
11 - 11.30 h Paula cafè
11.30 - 12 h Col·loqui amb María Fukelman. Diàleg sobre les Jornades de Teatre Independient de Buenos Aires (via Skype). Modera: Alba Saura.
12 - 13.30 h Taula 5: “Des de la perifèria: independència i reivindicació”, amb Castellón Pérez, María Dolores (Universitat Oberta de Catalunya): “La evolución en el teatro independiente de Almería. Pasado, presente y futuro. Una propuesta arriesgada”; ​Hernández Martín, Joel (Universidad Internacional de La Rioja): “Teatro independiente en Canarias o cómo quebrantar el muro de la periferia”; ​Pimenta Soto, Gemma (Universidad de Granada): “Vladimir Tzekov: Laboratorio de Acción Escénica”. Modera: Boris Daussà-Pastor. 
13.30 - 14 h Clausura de las jornades


Preu
Accés lliure. Inscripcions en línia al web de les jornades


Ubicació

Auditori de l'Institut del Teatre


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x