Logo Institut del Teatre

Conferència. Cibercultura i teatre: una panoràmica de l'escena espanyola contemporània

Comparteix

18.5.2016

Teatro y Cibercultura Institut Teatre Teresa López-Pellisa

Les accions dramàtiques intervingudes per les noves tecnologies informàtiques han modificat les relacions entre l'espectador i el públic. Mostrarem un panorama dels espectacles teatrals ciberculturales més representatius en l'àmbit de les arts escèniques, a partir de diversos exemples de teatre de robots, ciberteatro, i teatre digital.

Conferenciant:
Teresa López-Pellisa (Universitat Autònoma de Barcelona)

Data:
18 de maig

Hora:
17 h

Lloc:
Auditori, planta baixa

Organitza:
Institut del Teatre, amb la col·laboració del Màster en Humanitats Digitals (UAB)

 Entrada lliure

Teresa López-Pellisa

Les seves línies d'investigació se centren en la narrativa i el teatre espanyol contemporani, literatura i cibercultura, teatre i noves tecnologies, literatura fantàstica i de ciència ficció, i estudis de gènere. Entre les seves publicacions cal destacar Patologías de la realidad virtual. Ciencia Ficción y Cibercultura (Fondo de Cultura Económica, 2015), i la co-edició de Visiones de lo fantástico en la cultura española (1970-2012) (E.D.A. Libros, 2014) i Ensayos sobre ciencia ficción y literatura fantástica (Universidad Carlos III, 2009), a més de diversos articles en revistes especialitzades.

Ha estat professora a la Universidad Carlos III de Madrid (2005-2011) i actualment treballa al Departament de Filologia Espanyola de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​on desenvolupa la seva investigació sobre les relacions entre literatura, teatre i cibercultura en el marc del Grup de estudis sobre el Fantàstic (GEF) i del Grup de Recerca Cos i Textualitat amb un contracte Juan de la Cierva.

És professora de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la UAB. Doctora en Humanitats (Àrea de Literatura) per la Universidad Carlos III de Madrid, Llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona i Llicenciada en Humanitats per la Universidad Carlos III de Madrid. Ha realitzat estades de recerca a la Université de Genève (Suïssa), a la Universidad de Buenos Aires (Argentina), a la Pontificia Universidad Católica de Perú i a The Graduate Center, CUNY (Nova York). És membre del Instituto de Cultura y Tecnología de la Universidad Carlos III de Madrid i de laAsociación GENET (Red de Estudios de Género) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Forma part del del Grupo de Estudios de Género en Industrias Culturales y Artes (InGenArte) del CSIC, és membre del consell de redacció de Pasavento. Revista de Estudios Hispánicos (sobre narrativa, teatre, poesia, cinema, còmic i videojocs a Espanya i Llatinoamèrica segles XX i XXI), i cap de redacció de Brumal. Revista d'Investigació sobre el Fantàstic.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x