Logo Institut del Teatre

Participació d'Estudiants a la Quadriennal de Praga 2023

Comparteix

Convocatòria de l’Institut del Teatre per a la selecció d’un màxim de 4 alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic per a la participació en la Quadriennal de Praga 2023.

Convocatòria 2022 Tancada [Informació sobre la resolució al final d'aquesta pàgina]

La Quadriennal de Praga (PQ) és l’esdeveniment internacional més important en l’àmbit de l’escenografia a dia d'avui. En les darreres edicions s'hi han implicat aproximadament 8.000 professionals i estudiants de teatre i hi han coincidit més de 70.000 visitants procedents de 106 països i regions d’arreu tot el món.

La PQ és un plataforma internacional de trobada i intercanvi entre professionals, estudiants, escoles, arquitectes, pedagogs, investigadors i públic interessat en el món del disseny escenogràfic en el sentit més ampli de la paraula. La quadriennal vol dur el millor del disseny de les arts escèniques i l'arquitectura teatral a la primera línia de les activitats culturals fent-ne una experiència per als professionals i per al públic general. Les exposicions, el festival i els programes educatius estan pensats com a catalitzadors del procés creatiu per encoratjar l'experimentació, la xarxa de contactes, la innovació i les col·laboracions futures.

L’Institut del Teatre, com a centre d’ensenyament superior de les arts escèniques, participa en la Quadriennal de Praga des de l’any 1987. Des d’aleshores ençà, la representació de l’Institut del Teatre ha servit per consolidar vincles internacionals a nivell artístic i acadèmic, a més de servir com a dispositiu de promoció per als escenògrafs i arquitectes [Podeu consultar la informació de la participació en les darreres edicions].

De nou, en aquesta edició, l’Institut del Teatre té interès en participar en la Quadriennal de Praga perquè és una oportunitat única d’exhibició dels diversos conceptes en l’àmbit del disseny per a espectacles, així com de les recents tendències en el món del teatre. A més, és un punt de trobada entre professional de l’escenografia, docents, estudiants, arquitectes d’espais teatrals i professionals de l’espectacle en general. És tracta, doncs, d’una participació absolutament enriquidora, per tres motius fonamentals: la visibilitat professional de l’escenògraf/a i de l’escenografia catalana, el lideratge a nivell català de l’Institut del Teatre en temes de formació i recerca, i l’ocasió d’aprenentatge, tant per als professionals com per als i les alumnes d’escenografia. 

L’Institut del Teatre participarà en diverses seccions, d’entre les competitives: ho farà a l’Exposició de països i regions i en l’Exposició d’estudiants. Per a aquesta segona iniciativa, com a institució educativa que és, l’Institut del Teatre proposa obrir un concurs per a determinar quin grup d’estudiants de les seves escoles superiors s’encarregarà del disseny de la intervenció.




RESSOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA 2022

D’acord amb els criteris establerts a les bases, el Jurat ha conclòs que el guanyador de la convocatòria per a la participació en la secció  Exposició d’estudiants de la XVa Quadriennal de Praga 2023, és el projecte La Sibil·la (Nº de registre 31).

Els motius que ha detallat el Jurat són que la proposta ha sabut incorporar clarament el concepte principal de la Quadriennal de Praga 2023 RARE (rar, estrany, inusual, extraordinari). Igualment, es considera que s’ha tingut en compte el plantejament del Comissariat de Catalunya al voltant del disseny del personatge. També s’ha destacat la capacitat de la proposta per contemplar la interacció en viu a l’espai públic, així com les seves potencialitats performatives.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x