Logo Institut del Teatre

MAE. Nit dels Museus 2024

Comparteix

18 de maig de 2024


L’Institut del Teatre participa, un any més, a través del Museu de les Arts Escèniques (MAE) a la Nit dels Museus del 18 de maig amb tot un ventall d’activitats, de les 18.30 h a la 1 de la matinada.

Els titelles seran els grans protagonistes en la Nit dels Museus que proposa el MAE. I és que enguany es compleixen els 50 anys dels estudis de titelles a l’Institut del Teatre, així com el 25è aniversari de la mort de Harry Vernon Tozer (Paraguai, 1902 – Barcelona, 1999), un dels mestres de marionetes (titelles de fil) més importants del segle XX.

Representació de titelles

— Un dels plats forts serà la representació d’una versió del conte «La mongetera màgica» amb els titelles i el teatret originals de Tozer, que daten de 1935, i que el MAE ha recuperat per a l’ocasió. Aquesta revisió del conte recorrerà la vida del titellaire de la mà del Joanet, el seu protagonista. Es faran dues funcions gratuïtes, a les 20.30 h i a les 22 h. La representació anirà a càrrec de les titellaires Raquel Batet i Laura Cortès, amb la veu de l’actriu, locutora i titellaire Susanna Rubio, i so i música en directe de Mikel Fernandino, que signa l’adaptació de l’obra.

Exposicions de titelles i taller infantil de construcció titellaire

— Exposició fotogràfica «Titelles, un llenguatge universal», que aplega una selecció d’imatges del fotògraf expert en titelles, Jesús Atienza. Al vestíbul del Teatre Estudi.

— Exposició «Del llapis a l’escenari. Apunts de creació escènica de Joan-Andreu Vallvé», un tast visual del llibre homònim del dibuixant, escenògraf, titellaire, autor i director teatral Joan-Andreu Vallvé, on desglossa la seva tasca professional abocada primer a l’Escola de Titelles de l’Institut del Teatre i, posteriorment, al Centre de Titelles de Lleida. A la cafeteria de l'Institut del Teatre.

Taller per a infants de 6 a 12 anys de construcció de titelles amb materials reciclats. El taller començarà a les 18.30 h i l’impartiran dues estudiants de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD).

Exposicions del MAE i visites guiades

— Visita guiada a l’exposició permanent «La memòria de les arts efímeres», un viatge en el temps a través de deu espectacles tot fent un recorregut per les arts escèniques catalanes. L’activitat inclou la visita a la reserva del museu. Les visites (cal reserva prèvia) són a les 19 h, 19.45 h, 20.30 h, 21.15 h i 22 h.

Una altra exposició que es pot visitar és la mostra «Volta al món d’Àngel Guimerà» que es troba al vestíbul de l’Institut del Teatre, i que tot just es va obrir al públic fa unes setmanes.

Tallers familiars de dansa

— Taller «Balla k juga», una proposta de la professora del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Marta Amatriain perquè els infants de 6 a 12 anys ballin a través del joc i l'experimentació corporal. El taller es durà a terme de 18.30 h a 20 h. A les 20 h es compartirà la proposta de moviment treballada a l’aula amb familiars i amics a l’Atri de l’Institut del Teatre.

— Taller de danses urbanes «HipHop Shool», adreçat a joves a partir de 14 anys. L’impartirà la ballarina, coreògrafa i professora Irene Pallarés, a partir de les 20.30 h.

Actuacions de dansa

 A les 20.30 h, el Teatre Ovidi, acollirà les actuacions de l’alumnat de dansa del Conservatori Professional de Dansa i del Conservatori Superior de Dansa.

Inscripcions a les activitats que requereixen reserva de plaça en aquest enllaç.

 


Horari
De 18.30 a 1 h


Preu
Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic.
Per les representacions de «La mongetera màgica», les visites guiades al MAE i els tallers cal reservar plaça. 


Ubicació

Institut del Teatre


Adreça
Pl. Margarida Xirgu, s/n


Continguts relacionats

  • Imatge promocional de la Nit dels Museus 2024

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x