Logo Institut del Teatre

3a edició del Cicle “Diàlegs” del Postgrau d'Arts Escèniques i Acció Social

Comparteix

17.1.2023

2a edició Cicle Diàlegs del Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social

El Postgrau d'Arts Escèniques i Acció Social de l’Institut del Teatre organitza aquest mes de gener una nova edició del cicle «Diàlegs», unes sessions de debat amb diferents professionals compromesos amb les arts per l'acció i la transformació social. 

Les sessions es duran a terme en divendres i dissabte els dos darrers caps de setmana del mes de gener a l’Auditori de l’Institut del Teatre i s’adrecen tant als estudiants del postgrau com a la comunitat educativa de l’Institut del Teatre i a totes les persones interessades en les arts escèniques com a eina de transformació social. 

Cada diàleg es farà per parelles, amb l’objectiu no tant d'explicar què fa cadascú, sinó d'explicar des d'on ho fa, perquè i com. La primera jornada, titulada “Arts escèniques i compromís”, serà aquest divendres 20 de gener, a les 18.30 h, i comptarà amb els dramaturgs Marta Galán i Joan Yago. 

Dissabte 21 de gener, a les 10h, la creadora i membre de NUS Teatre Rocío Manzano i la creadora i cofundadora d'IMPACTAT Anna Caubet dialogaran sobre "Arts escèniques i projectes comunitaris”.  A les 12 h del mateix dissabte tindrà lloc el tercer diàleg, també entorn als projectes comunitaris, amb dos iniciatives musicals a càrrec de Nil Barutel, gestor cultural, membre de l'associació Riborquestra i Institut de Cultura de Barcelona i investigador de la Universitat Pompeu Fabra; i el director de l’Orquestra inclusiva de la Universitat de Vic, Lluís Solé. 

El segon cap de setmana començarà divendres 27 a les 18.30h amb la jornada “Els nostres graduats i l’acció social”, on Xantal Gabarró i Mariona Naudin explicaran les seves experiències com a actrius, directores i cofundadores de les companyies LAminimAL Teatre i Mos Maiorum. 

A les 10 h de dissabte 28 de gener serà el torn de “Educació de, per, a través.. de les Arts?” amb la creadora artística i membre de Creactiva Educadors i d'ArTec20 Laura G. Garcia Cassinelli i la especialista en dansa i educació i la cap de l'especialitat de Pedagogia de la Dansa en el Conservatori Professional de Dansa (CPD) Xènia Gumà.

El cicle es tancarà dissabte 28 a les 12 h amb el diàleg “Arts escèniques i diversitat” a càrrec de Kelly Hunter, directora de Flute Theater i creadora del Hunter Heartbeat Method, i Anna Duran, professora de música especialista en persones amb necessitats especials de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic.

Aquest cicle de debats respon a la necessitat de posar sobre la taula la pluralitat de mirades i enfocs dels processos de desenvolupament artístics i culturals, participatius, col·lectius i comunitaris tant en espais educatius com de cura, veïnals o de carrer.

Enguany les sessions no es retransmetran en streaming però posteriorment es penjaran els vídeos de les xerrades al canal youtube de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x