Logo Institut del Teatre

Portes obertes dels estudis d’interpretació, escenografia i direcció i dramatúrgia a l'abril

Comparteix

9.4.2024

Imatge d' "Extraordinària" amb alumnat de 4t d'ESAD. Foto de Jordi Vidal

L’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) organitza diverses jornades de portes obertes per tal de conèixer els estudis que ofereix i resoldre dubtes sobre les proves d’accés. Aquesta setmana també inicia les xerrades gratuïtes per conèixer diversos processos creatius d'espectacles professionals en cartellera aquesta temporada. 

Les portes obertes, que es duran a terme per especialitats, seran presencials i virtuals. Es duran a terme dues sessions presencials, una al matí i l’altra a la tarda, i una de virtual a la tarda.

Les primeres portes obertes seran de l’especialitat d’interpretació el dimarts 19 de març a les 12h i seran presencials. Les dues altres jornades de portes obertes es faran a l’abril, el divendres 5 d’abril a les 17h, també presencialment, i el dijous 11 d’abril de forma virtual a les 18h.

Les especialitats d'Escenografia i Direcció i Dramatúrgia duran a terme les sessions conjuntament els dimecres del mes d’abril. Les portes obertes presencials seran el 3 d’abril a les 10h i el 24 d’abril a les 16h mentre que la sessió virtual es farà el 17 d’abril a les 17h.

Per poder participar a les portes obertes d'interpretació i d'escenografia i direcció escènica i dramatúrgia, cal inscriure’s a través dels formularis que trobareu de cada especialitat en l'apartat web Portes Obertes ESAD.  

Xerrades per conèixer diversos processos creatius d’espectacles en cartellera aquesta temporada

Els estudis d’escenografia i direcció escènica i dramatúrgia, ofereixen també unes sessions gratuïtes per a conèixer, de la veu dels propis professionals, diferents processos creatius d’espectacles que estan en cartellera aquesta temporada.

Sota el títol de «Creació i disseny escènic», els dimecres 3, 10 i 24 d’abril a les 18h es duran a terme unes xerrades sobre els espectacles Le congrès ne marche pas, de La Calòrica, Baby no more, del col·lectiu VVAA o Els criminals dirigit per Jordi Prat i Coll, amb membres dels equips artístics per parlar del procés creatiu. Trobareu tot el detall d’aquestes sessions, que complementen les portes obertes, en aquest document en pdf

Per poder participar a les xerrades d’escenografia i direcció i dramatúrgia cal inscriure’s a través del formulari que trobareu en l'apartat web Portes Obertes ESAD.

Els estudis superiors d’art dramàtic

L’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) atorga el títol superior en art dramàtic, corresponent al primer cicle o grau de l’espai europeu d’educació superior en tres especialitats: InterpretacióDirecció Escènica i Dramatúrgia i Escenografia.

El pla d’estudis té una durada de 4 anys acadèmics (240 crèdits ECTS) amb estudis o pràctiques en diverses escoles superiors artístiques i universitats d’Europa, dins del programa Erasmus de mobilitat interuniversitària. Els alumnes poden fer estades en pràctiques en l’àmbit de les produccions de teatre professional.

Per accedir als estudis cal superar la prova d'accés per a l’especialitat a la qual s’opti i acreditar la titulació de batxillerat. Per resoldre dubtes i ampliar informació de com accedir als estudis es poden consultar els apartats web futurs estudiants  i preguntes freqüents.

L’Escola Superior D’Art Dramàtic també serà present al Saló de l’Ensenyament, del 13 al 17 de març, a la Fira de Barcelona, per atendre dubtes i explicar els estudis.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x