Logo Institut del Teatre

IT Dansa, la col·lecció “Paragrafies”, Albert Pascual, Marc Rosich i Carlota Subirós, premiats als XXVI Premis de la Crítica

Comparteix

19.3.2024

IT Dansa i la col·lecció Paragrafies, mencions especials dels Premis de la Crítica

Aquest dilluns 18 de març el Teatre Romea ha acollit la gala dels XXVI Premis de la Crítica d’Arts Escèniques. Entre els premiats, el jurat ha concebut dues mencions especials a IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre, i a col·lecció Paragrafies, que coeditem juntament amb l’editorial Comanegra i el Mercat de les Flors. També han resultat premiats els professors de l'Institut del Teatre Albert Pascual, Marc Rosich i Carlota Subirós, per la seva tasca en el disseny de vestuari, la dramaturgia i la direcció de diversos espectacles de la temporada.

El jurat ha atorgat una menció a IT Dansa, que aquest 2023 ha celebrat els seus 25 anys, per ser un projecte pedagògic referent en l'àmbit nacional i internacional, que encara avui continua sent pràcticament únic a l’Estat espanyol, per on han passat més de 200 ballarins i ballarines.

D’altra banda, la col·lecció Paragrafies, nascuda l’any 2020, dona veu a coreògrafs catalans per reflexionar sobre la dansa, cobrint així un buit històric en les editorials catalanes que no s’han dedicat a parlar de la dansa. Fins ara, s’han publicat quatre títols. El primer amb reflexions de Cesc Gelabert, el segon amb Pere (Gay) Faura, el tercer amb Marina Mascarell i el quart amb Andrés Corchero.

En l'apartat d'espectacles, el jurat ha premiat Albert Pascual pel vestuari de Le Congrès ne marche pas de la Calòrica mentre que en l'apartat de millor dramatúrgia ha rebut el premi Marc Rosich pel musical L’Alegria que passa. Finalment, Carlota Subirós ha rebut el premi a millor direcció per La Plaça del Diamant.

L’Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques Recomana atorga els Premis de la Crítica per reconèixer els professionals i les produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica.  Els jurats de les diferents categories estan formats per professionals que exerceixen la prescripció escènica en mitjans escrits, audiovisuals i/o digitals.

Altres professors de l'Institut del Teatre, finalistes dels premis

En l’edició d’enguany trobem diversos espectacles finalistes que compten amb la participació de professorat i graduats recents de l’Institut del Teatre. És el cas, per exemple, del professor d’escenografia Albert Pascual, nominat en la categoria de vestuari per L’alegria que passa de Dagoll Dagom i Le Congrès ne marche pas de la Calòrica. L’Alegria que passa també compta en la direcció amb el professor de direcció i dramatúrgia Marc Rosich mentre que a Le Congrès, també hi ha participat la professora d’escenografia Bibiana Puigdefàbregas en l’escenografia.

La també professora de l’ESAD Carlota Subirós estava nominada en l’apartat de millor direcció per La plaça del diamant i en l’apartat de dramatúrgia també estava nominada, junt amb el professor Ferran Dordal, pel mateix muntatge.

Finalment, en l'apartat de dansa, també estava nominat al millor espectacle Rèquiem de la Llum, que compta amb la dramatúrgia de la professora del CSD Riikka Laakso i amb el professor d'escenografia de l'ESAD Raimon Rius a les llums.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x