Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa en el projecte «Òh!pera» del Liceu, que estrena tres microòperes al Grec

Comparteix

3.7.2024

Les creacions de l'Òh!pera es podran veure al Festival Grec

Del 12 al 14 de juliol es representaran tres òperes de petit format en diferents espais del Gran Teatre del Liceu. L’estrena de les tres peces s’emmarca en el projecte «Òh!pera. Microòperes de nova creació», impulsat pel Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona a través del Disseny Hub (DHuB), amb la participació de diferents escoles de disseny de la ciutat, així com l’Institut del Teatre.

El projecte «Òh!pera» va néixer ja fa tres temporades, però l’Institut del Teatre s’ha incorporat per primer cop en aquesta edició. La participació s’ha concretat en l’aportació de tres persones graduades en l’especialitat d’Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), que s’han encarregat del disseny d’il·luminació de les microòperes d’aquesta edició. Es tracta de Palmira Sabaté, Quim Algora i Sergi Cerdan.  

L’objectiu d’«Òh!pera» és ser la porta d’entrada al món de l'òpera per a creadors joves de tots els àmbits artístics: compositors, llibretistes, directors d'escena, cantants, músics, il·luminadors i alumnes d'escoles de disseny.

Representació al Grec

Enguany, com a novetat respecte les anteriors edicions del projecte, les tres òperes, de 30 minuts de durada cadascuna, es representen en el marc del Festival Grec de Barcelona. Les representacions tindran lloc, al llarg d’una sola vetllada, en tres espais inusuals del Gran Teatre del Liceu: la Sala Mestres Cabanes, l’escenari Box del Liceu i el Foyer. Els títols de les òperes de nova creació són: Contradir la nit, Azul como una naranja i Eliza.

El Liceu ha seleccionat els compositors Montserrat Lladó, Guillem Palomar i Ferran Cruixent per idear òperes. Els llibretistes són Martí Sales, Laura Ferrero i Pau Miró. La direcció escènica de cada peça va a càrrec de Marta Gil Polo, Ester Guntín i Pol Roig Valldosera. Ester Guntín és graduada en Coreografia i interpretació pel Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre, i guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2023 amb Quiso negro, peça que s’estrena aquest juliol al Grec. A més, Pol Roig és alumne d'Escenografia de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD).

Les creacions compten amb un màxim de 6 músics, entre cantants i instrumentistes, que col·laboren en el projecte gràcies al suport de la Fundació Ferrer Salat – Fundació Conservatori Liceu. 

Durant el projecte, estudiants de diferents centres d’ensenyament de disseny i art de la ciutat de Barcelona han participat en la creació de les òperes, seleccionats pel Disseny Hub Barcelona. Aquests són: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona; BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona i Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, a més de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x